det kommer

jag ska dra videostoryn men det kräver lite ansträngning så tills vidare får ni nöja er med ett par lättare inlägg.
Klockan på 6.15 idag, 07 var det wetwest pass. Fantastiskt jobbigt och grym start på dagen. Äntligen är jag tillbaka efter halsont. Jag går in i mig själv när jag kör wetwest och letar symbolik i allt runtomkring. Den här bilden:
"endast lek" varje gång jag sprang mot den så tänkte jag "endast till för L.Ek= jag ska äga den här bassängen", jag ska vara bäst, jag ska äga de där jävla motståndarna som plaskar runt bredvid mig". Jag kände mig sjukt ball och som en riktig krigare tills jag höjde blicken mellan intervallerna och såg hej liten tant till höger och hej liten tonåring till vänster. Dessutom log liten tant till höger och det tog på något sätt udden av viljan att äga den lilla tanten. Nästa intervall krävde ny symbolik, tittade på numret på banan som jag sprang på och såg att jag var på bana 2. Bana 2, andraplats i allsvenskan. Jag tänkte på vilken bana jag ville vara på nästa år och det gav mig lite energi och aggression till att köra på sista intervallerna också. När det var dags för "styrkeövningar" i vattnet skulle vi ställa oss vid kanten. Liten bit bort från där jag stod var det 10 målat med svart färg. Alla bra spelare har haft nummer 10 så jag försökte närma mig 10 för att jag skulle ha den rakt framför mig när jag körde mina övningar. Det var lite knepigt för det krävde att jag liksom knödde mig mot mannen som stod närmast tian och sen att jag långsamt styrde bort honom från platsen så att jag kunde ta över. Jag tog över 10an till slut och det kändes bra. Jag ska ju trots allt bli en bra fotbollsspelare och det skulle inte han.

matchanalytikern

alltså det är för sent för att jag ska orka skriva hela storyn om min framgångsrika men ack så korta karriär som "matchanalytiker" för f18 landslaget. Jag lovar att dra den för er imorrn. Så länge kan jag bara säga: Hur kunde jag veta att ngt sånt här skulle hända? hur kunde jag trots att jag visste inte förhindra det? Iallafall, idag skulle vi lämna in kläderna som vi har lånat under de här dagarna och när jag kommer in i kläd-rummet där det ligger små högar med alla olika plagg så kliver klädansvarig fram till mig och säger: Sen lunch har det hängt en overallsjacka (nu var klockan 00.00 ) därborta på stolen, ngn som hade glömt kvar den och nu när vi skulle lägga den i klädhögen så hittade vi det här:

Och där var man avslöjad. "matchanalytiker och ledare" igår, nollkoll ek idag.

sliten igen

4 dagars halsont och ofrivillig vila har följts upp av två hyfsade bra styrkepass. Är galet sliten i baksida lår igen, tror det hör ihop med att benen liksom inte är beredda på styrkepass efter slapp och ont i hals. Kan också bero på mina små utfallsstegshopp med skivstången som jag gjorde igår. SKulle kutat intervaller idag men baksidorna känns som om de ska gå av så jag tror att det blir cykel och rörlighet istället. Fan jag börjar bli rädd för mig själv, little miss soffpotatis / lyssna på kroppen here I come! Hur gammal har jag blivit? tydligen väldigt.
Styrkepass och jogg imorrn och sen dubbla flåspass på fredag, 07.00 wetwest och sen intervalllöpning på eftermiddagen så hoppas jag på att kroppen känner sig laddad och återhämtad inför helgen.

föreläsning

Har precis pratat för f18 landslaget. Godkänd föreläsning, kanske en trea av fem. Kanske en stark trea. Kollar igenom papprerna nu och försöker se om jag missade en massa och det gjorde jag inte. Ett par saker som jag inte fick med men så är det alltid. Minus var att jag inte riktigt kände att jag fick med hela bilden, delen med skolan, fotbollsgymnasium, planering som en förutsättning osv, kände viss tidspress så jag var på ngt sätt tvungen att komprimera lite. Alltså missade inga grejer men missade detaljer för att göra vissa grejer mer tydliga. Ja en stark tre av 5 tycker jag nog. Inte mer , inte mindre. Dessutom vinsten i att lära mig att jag måste komprimera föreläsningen innan om jag bara ska prata i 1h så jag slipper ha den känslan på plats. Japp, jag lärde mig något idag med. Saknar mitt eget lag därhemma. och per. och uffe. och mamma. och sis and bro. hejhej då!

Nästa vecka

Nästa vecka får jag köra kvadden. Tror inte ni hajar hur kul kvadden är? Eller förresten, det är klart ni gör, ni är ju smarta eftersom ni är mina blogggläsare:-) För er som har hittat hit men inte hajar: Det är ett enorm glädjebesked. Kanske det roligaste man kan få. Eller iaf det näst roligaste. Det roligaste hade  varit att de har kommit på ett sätt att få tillbaka nyligen avlidna människor så jag hade kunnat ringa pappa och berättat att jag kan köra kvadden nästa vecka. DET hade varit det bästa.

det krävs mod

Det krävs mod för att våga drömma. Ikväll känner jag mig fantastiskt modig. Bilden är från swedbank arena. På swedbank arena spelas EM finalen 2013. Jag kommer aldrig sluta drömma.

fantastiskt nöjd

Jag gjorde ett fantastiskt köp iförrgår: GBs klassikerlåda! Jag studsade hela vägen hem från affären sen tryckte jag 2 sandwich, bara för att jag kunde, för att jag hade klassikerlådan i vår frys. Ja, det är glädje det! Lite farligt också för hindret för att äta obegränsat med glass tidigare var att behöva gå ner till affären och handla, now its gone.

sammanfattning av senaste veckan


Ibland när jag är ledsen och låg så tror jag att det är bäst att vara ensam, inte drabba någon och inte drabbas av någon. Varje gång jag vaknar upp ur den bubblan så hajar jag, nästan som en ahaupplevelse every singel time: Aha, det är ju för fan det här livet handlar om små möten med andra människor. Senaste veckan har jag fått båda delarna, ont i halsen har gjort att jag har varit isolerad men dagarna utan halsont har jag träffat människor , lunchträff,jobbmöte, telefonsamtal, bio,  fika, middag, bollande i regn och bara vara och hängt med när människor jag tycker om gör vanliga saker. så fint va man lär sig av andra människor och hey va roligt det är.
Sjukt löjligt inlägg det här:  Det är en sån självklar pryl och jag skriver som om det var jag som kom på det, gör att det blir typ pretentiöst (vet inte exakt vad det ordet innebär men det kändes som om det passade in här). Jag skriver det ändå för efter varje möte den här veckan så har jag liksom bara bubblat upp på något skönt fucking sätt. Mer människor åt folket!

seg jävla dag

Vi har haft en seg dag jag och uffepuffe. Ont i halsen, astråkigt. Vi har varit ute i regnet iaf och sen tränat inte mig men uffe härinne i lägenheten. Både uffe och jag mår bättre av att vara friska och aktiva. Per mår också indirekt bättre av att vi är friska och aktiva för när vi blir rastlösa så är vi pain in the ass. Uffe käkar på tapeterna och jag klättrar på väggarna.

vem är jag?

Så fort jag närmar mig simhallen så vänds liksom allt upp och ner , jag börjar tvivla på vem jag egentligen är. Tidigare har det var detaljen "kön" som har ifrågasatts och nu var det mitt yrke och min plats i livet. Går fram till kassan för att se till att de fakturerar skolan för de elever som ska hyra wetwest.
-Ja hej jag undrar om ni kan fakturera Porthälla gymnasium för 6 st våtvästar?
Får en blick tillbaka och sen: jamen har ni ingen lärare med er? tror det blir svårt om ni inte har det.
- Ja det är jag det, det är jag som är läraren.

sammanfattning: Jag går alltid ifrån simhallen med frågan "vem är jag?" är jag en kille? en tjej? en lärare? en lärarinna? kanske en simpel gymnasieelev?

ont i halsen

Jag har ont i halsen. fördärv. Dagens två pass blev till inget. Hoppas på tillfriskning till imorrn så tar jag den här dagen som vilodag, slipper jag vila i helgen.

just nu komiska situationer

just nu är det många komiska situationer som uppstår härhemma. Per som är den duktiga av oss två håller på och rensar i lådor.
- Lisa, nu får du komma och gå igenom dina grejer här, vad som ska slängas och vad som ska sparas. Det som ska slängas lägger du i kistan och det som ska sparas lägger du i lådan därborta.
jag reser mig ur soffan och kommer in i sovrummet där per jobbar med med utrensningen. Jag tar en snabb titt ner i kistan med saker som per anser ska slängas och ser den här:
-MEN HALLÅ!!! Vad är det här? en grym fotboll med Puyols autograf. Ska den ligga i slängkistan?? Jag räddar fotbollen och fortsätter leta i slängkistan. Per säger: men du behöver inte kolla mer i den kistan, det är bara skit där i! Jag: hur ska jag kunna lita på det när en grym fotboll med Puyols autograf låg där?
Konstaterar efter några minuters intensivt letande att per hade rätt den här gången, inget mer av värde i kistan. Så går jag på högen som per ville att jag skulle gå igenom, första jag tar upp är den här:
Kollar knappt på den, säger bara "ful nalle, släng!" och kastar den i kistan. Att jag tar såhär snabba beslut när ngt ska slängas är ovanligt. Då säger Per: vet du vem du fick den av? och jag svarar: tror det var av min kompis stefan? Per: nej, det var av mig, jag vann den åt dig. Jag: jaha...oj..okej men den har gjort sitt.
Därefter hittar jag tre andra nallar i högen. De här vill jag spara! mjukisdraken fick jag av jompa, den betyder mkt för mig, den vill jag ha kvar.
Sen avslutar jag med att behålla en liten minidräkt med brasseronaldo, pins från alla lag i spanska ligan och sen när jag ska vända mig om och gå ut ur rensarrummet så välter jag en av pers sparasaker:
En tupp i porslin. Eller det var en tupp i porslin innan jag slog omkull den, nu är det en huvudlös tupp. OJ, skulle du spara den här?

Tur man har världens bästa kille.



skogspromenad

Kroppen sa "inga intervaller idag" och jag lyssnade. Schemat sa egentligen också vilodag onsdag så det var skönt att få stöd av det. Tog en skogspromenad med uffis vid lunch. Uffe och lite jag har svårt med lokalsinnet så vi gick vilse och var ute och gick hetsig promenad i en timme. Sista 20 minuterna var jag sjukt irriterad på att uffe inte hittade tillbaka till bilen och därför försökte jag kompensera vårt bristande lokalsinne med att traska på ännu snabbare. Går man snabbt i fel riktning så hamnar man ännu mer fel. (gammalt ordspråk). Efter promenaden bar det av till valhalla för att köra wetwest med rehabbande gymnasieelever. Hade tänkt att jag skulle ta det lite lugnt och mest instruera men det är svårt att instruera och inspirera om man går på halvfart. Det var förbannat roligt att köra med den lilla rehabgruppen. Eleverna körde på skitbra, jag fick för första gången på länge känna att jag kunde bidra med ngt och att hela världen inte kretsar runt mig och kombon gjorde att jag gick från simhallen med en himla fin känsla av att livet fortsätter.

11 timmar

11 timmar sov jag inatt. thats what I call a good nights sleep. Bilden är från en annan djup sömn efter knäoperationen, därav det smådrogade uttrycket. Nu har vi käkat frukost, inte i briggen men på biscuit, riktigt bra grejer!

slet eeeeen

Nu börjar den här gamla kroppen bli lite sliten faktiskt. Gillar känslan, för mig är känslan av en trött kropp en trygghet, ett lugn och något som dessutom skapar fina minnen. Att det ger lugn beror på att jag hela mitt liv har trott att jag måste träna så jag ligger på gränsen för att räcka till, en sliten kropp ger mig känslan av att jag faktiskt  ligger på gränsen och därför trygghet och lugn. Fina minnen från tidigare intensiva träningsperioder, för mig är det en oslagbar känsla att träna hårt själv, gärna "tråkig träning" för då brukar jag hela tiden tänka på vad jag förhoppningsvis kommer få för resultat av träningen och det målet älskar jag att tänka på. Aldrig får man så rena positiva tankar runt sitt mål och sin dröm som när man kör riktigt slitträning ensam. Det är fint. Det som jag har lärt mig på senare år eller senaste året kanske är mer ärligt, är att den här fina känslan som man får när man kör kör kör är starkt beroende framkallande och att det Alltid kommer en obehaglig baksmälla OM man tappar kontrollen och bara kör kör kör utan att tänka.

Svår kombo för kör kör kör kräver att man just kör utan att tänka när man är mitt i träningen. Felet Tidigare år har varit att jag har glömt att sätta på hjärnan när träningspasset är över. Det blir skitdumt för då blir man skadad, kan inte tillgodogöra sig träningen, får ingen utveckling och den fina känslan grumlas ner av massa ledsna känslor över att man är skadad, övertränad, presterar dåligt...
SÅ sammanfattningsvis: Nu njuter jag av att vara trött i kroppen men är förbannat noga med att vila och gör allt jag kan för att vara en bra lyssnare till denna gamla kropp. Jag är ganska stolt över insikten, mindre stolt över att det tog ca.20 år att komma på den men bättre sent än aldrig.

lil bro

Idag fyller bästa brorsan 25 år! Man brukar skriva  "tänk att han har blivit så gammal" men när jag har hängt med rasse de senaste månaderna så känns han så klok, mogen, omtänksam, entusiastisk, talangfull, ambitiös och finurlig så det känns som att han har levt och skaffat sig livserfarenhet i minst 50 år. Hoppas födelsedagen blir riktigt riktigt bra och skön trots allt, det är mulet i göteborg idag så jag tror farsan hänger med dig hela dagen. Älskar dig lillebror!

nu är vi på gång här på karl gustavsgatan

Känner att nu kör vi på den här veckan, känns som en väldigt bra vecka för att köra på. Ett tufft pass igårmorse och ett rockystile fotbollslir igår eftermiddag. Nu är det off to the gym, ska göra ett bra pass med jompa och sen pass nummer 2 på planen, springa banor och köra med boll. Det blir en fin vecka det här. NU KÖR VI!
pers kommentar när jag skrev det här inlägget med rubriken "nu är vi på gång här på karl gustavsgatan": Vad ska du skriva om oss nu? Jag: Om oss? Per: ja, du har ju skrivit "vi". Jag: aha, du menar så. nej jag syftar på mig själv , jag skrev bara vi.

bro and sis in the big apple

Nu väntar jag bara på bilden av den amerikaniserade morsan också. Family OAK going US and A.

gränsen för hemmagjord?

Exakt vart går gränsen för hemmagjorda hamburgare? jag tror jag var riktigt nära den idag när jag köpte köttfärs som redan var formad som burgare, viktigt att notera: ej kryddade. Det måste väl räknas som hemmagjorda? gjorde guacamole till fast det var nog bara på gränsen till guacaemole eftersom det var avocadobitar hoprörda med gräddfil, räknas kanske inte det heller.

fin dag

Idag har varit en värsta bra dag.
07.00 var jag på "funktionella gruppen träning" hos sjukgymnasten. Riktigt skönt pass att börja veckan med, konstaterade att jag inte är speciellt mjölksyratålig men jag har ju tid på mig att fixa till detta. Innan hann jag ut en kortis med uffe och efter passet åkte jag hem och tog ut djuret ytterligare en kortrunda.
10.00  Möte med skolan, ett litet glädjemöte och första gången som jag såg mina arbetskamrater sen i typ juni när jag drog korsbandet. Eftersom jag var där som en som har blivit av med både korsband och farsa så sattes det ingen press när det gällde att fördela arbetstid,det fick till slut per att reagera eftersom han lever med mig och vet att jag iofs har tappat korsband och farsa men också vet att jag inte ligger i fosterställning hela dagarna. Eller vissa dagar men inte alla dagar. "Men va fan, Lisa då? hon har ju inte blivit uppskriven på några tider??" Ett uttalande som bemöttes med tystnad från de andra icke pressande och härliga kollegorna. Men om vi ska vara lite allvarliga så var det roligt att träffa dem igen,mkt skratt.
Efter mötet tog per och jag en lunch på focus och sen begav jag mig ner till valhalla för att träna fotboll med mig själv.
Palmis ringer när jag ska ut på planen och när jag frågar om hon har lust att komma ner och spela fotboll på valhalla så frågar hon 1) Vilka är med? och får svaret: Just nu är det bara jag. 2) Jag har inga kläder? och får svaret: Det kan vi nog fixa! Bara palmis nöjer sig med de svaren. Palmis är så galet enkelt att få med på saker, det är lite därför jag tycker om henne. 15 minuter senare står vi i pissregn och en blåst som gör att vi inte hör vad den andra säger fast vi bara är 5 meter från varandra. Var 15e minut byter vi sida för annars gör det för ont i det örat som är mot blåsten. Efter 30 minuters passande känner jag ett lugn i hela kroppen och jag skriker allt jag kan till palmis genom blåsten: VILKEN TERAPI DET ÄR ATT STÅ SÅHÄR! och får svaret: JAG VET!!! SÅÅÅ ROFYLLT!
Det är verkligen en fantastisk terapi. Speciellt när det blåser regn in i örat för då känns det som om träningen är extra värd. Efter en dryg timme på planen känner jag att lårmuskeln börjar bli lite sliten och kall eftersom det är svinkallt ute och dessutom j-igt blött och som den kloka spelare jag är så kliver jag då av planen.
Dusch , fika med per, samtal från morsan och rapport från familjen som är i NY och nu hänger jag med uffis i soffan.
Så sjukt bra dag. Tack för den!

bio i fredags

I  fredags var jag och sär-per på bio. Himlen är oskyldigt blå. Riktigt bra tycker vi och ger den 4 av 5 "Uffisar".

fira 4 månader

Igår firade jag och mitt nya korsband 4 månader om man räknar datum. Opererade 16e juni. Räknar man veckor och 4 veckor= 1 månad så har det gått längre tid. Jag varierar lite mellan att tänka veckor och månader. När jag tänker på hur friskt korsbandet är så tänker jag 4 veckor= 1 mån alltså har det gått nästan 4 och en halv månad. När jag tävlar mot tiden så tänker jag att 1 månad är 1 månad. Logiskt om ni frågar mig.

ngn som har tips?

Vi behöver ngt ställe som kan ta emot uffe över jul och nyår när vi reser bort. Någon som vet något bra hundpensionat som kan ta emot en lugn och trevlig hund som uffe ;-) Nej men på riktigt, någon som har koll på hundpensionat i sthlmsområdet eller i göteborgsområdet?

lite mkt förändring nu..

Tror både uffe och jag känner att det är lite väl många förändringar de senaste dagarna. Inte utan att man känner sig lite naken.....

jag veeeeet

jag veeeet, jag måste sluta med de här tråkiga naturbilderna MEN här kommer de sista, tagna från bussen igår.




VILA

Nu ska jag vila vila vila och inte träna någonting på flera dagar. Bara äta bra mat och dricka mkt vatten , inte slå några inlägg och inte löpa intervaller, oj va skönt det ska bli att få vila. Min sjukgymnast har sagt att jag ska vila och då gör jag det för jag gör ALLTID som sjukgymnasten säger och aldrig lite lite extra. OJ va jag vilar här. Så Karin min kära sjukgymnast, om du läser det här inlägget så behöver du inte vara orolig för att jag fuskar med vilan.

Roligaste stunden

Det var inte längesen det såg ut såhär:
och  såhär:
MEN NU SER DET UT SÅHÄR (nästan, jag är lite äldre och lite mer påklädd):
Idag har jag haft den roligaste stunden på de senaste 4 månaderna. Jag har slagit massa inlägg på träningen och jag har kört 1 vs 1 med passiv försvarare. Känslan av att stå och slå inlägg och vara som vemsomhelst som slår inlägg, inte ngn skadad jävel utan bara en vanlig fotbollsspelare som slår inlägg, den känslan går inte att beskriva. Det som skapar det är möjligheten att delta och vetskapen om att mitt inlägg är avgörande för hur min medspelare skall lyckas med avslutet. Jag blir en del i ett sammanhang. Jag slår inte inlägget för att mitt knä ska bli bra eller för att jag ska bli starkare , jag slår det för att mina medspelare ska kunna göra mål och om jag inte slår det så blir det inget mål. Om inte ngn annan slår inlägget dvs men om vi låtsas att alla andra i laget har brytit bägge benen, då gäller den regeln: slår jag inte inlägget så kan vi inte göra mål.

budgivning!

Uffe och hans verk i vår lägenhet:
Jag är med i budgivning på en lägenhet. Eller förlåt mig, nu skrev jag nog lite fel, jag börjar om: Jag och per är med i budgivning på lägenheten som vi kollade på igår. Lyssna på det här:
Jag har varit borta från per hela dagen så innan han lämnade mig på valhalla imorse gav han mig ett par visdomsord på vägen: Lisa, det är ingen tävling! och ring mig om du behöver tips. Inga problem svarade jag glatt, jag ska vinna den här lägenheten åt oss älskling!!!! I am a fighter! smällde igen bildörren och såg per mima: INGEN TÄVLING!!!!!!
Så drog budgivningen igång via sms. Jag börjar med att ge ett bud. Får ett sms skickat till mig med texten "NG har lagt xxxkr". Jävlar tänkte jag, NG la samma som jag, jag höjer rejält så jag skakar av mig fucking NG. Höjer och får ett sms med texten "NG har lagt xyx kr". DÅ inser jag att det nog är jag som är NG så jag skickar sms till mäklaren "är det jag som är NG, trodde jag var EK". Får svar: Du är NG, det är ditt alias. Kanon, jag har budat mot mig själv. Den tävlingen  är svår att vinna.
Fortsätter med att läsa fel. Tror att ngn har lagt xx500 000 men de har lagt xx350 000, jag missade liksom trean. SÅ jag tänker att jag ska höja rejält, med 100 000 för att vinna en gång för alla. Skriver "xx600 000kr lägger jag". Får tillbaka av mäklaren: skrev du rätt? är ditt nya bud xx600 000??. Varpå jag skriver tillbaka: haha..oj, nej,,,jag skrev fel, menade xx400 000kr..haha....ledsen över att jag är lite förvirrad:-)
Nu fortsätter budgivningen imorrn. Spännande det här.

hittade en gammal vän

Jag hittade en gammal vän i garderoben. Låg med honom i 40 minuter, jag somnade direkt och han sa som vanligt inte ett ord. Fantastiskt skönt, jag hade glömt hur bra han var. Blir lite illamående efteråt men han får igång cirkulationen. Han är bra gamle shakti.

visning

Idag ska vi på visning. I got high hopes for this one.

svårt att komma bakom solen

Idag kände jag mig låg när jag var ute med uffe så jag tänkte att jag skulle gå så nära solen jag kunde. Insåg att det är svårt att komma närmre solen även om går rakt mot den. Jävla oflyt ;-)  Hade helst velat komma bakom den men fick nöja mig med att vända på en kulle. På kullen hade ngn målat italienska streck och jag tänkte att om farsan är i himlen så pratar han nog flytande italienska nu.

ny app

walpie visade mig en ny app på iphonen. Eller den är inte ny för vanligt folk men ny för mig. Man kan göra det man vill svartvitt, lite kul.

efter tråk...

Efter jobbigt kommer alltid tummen upp. Nu gäller det bara att vänta ut tråkigt och vänta in
tummen-upp-tider....

så ledsen

dåligt med sömn lägger grunden för en ledsen dag. Nere på träningen idag och de spelade smålagsspel och kvadraten och jag kunde inte vara med på ngnting. Kände mig hel-ledsen, långt ifrån alla andra och åkte hem och sov en halvtimme. Vaknar nu och saknar pappa så jävla mycket. Vill ringa honom och säga att jag känner mig så ledsen över att jag inte kan vara med och spela fotboll och han ska svara sådär som bara pappa kan svara så man känner att det inte alls är så ledsamt och han skulle säga att han visste att det är skittråkigt men att nu har jag ju gjort allt det jobbiga och nu är det inte så lång tid kvar så nu kommer jag fixa det också. Nu läser jag gamla mejl från pappa. Ett som han skickade när vi fick veta att hunden eskil var sjuk, en forskarrapport med exempel på hundar som har klarat sig trots att de hade sjukdomen som vi trodde att eskil hade. Han var så bra pappa.

lite bilder från en grym helg

CHAMPIO LEAGUE TÅRTA
Festen gick lite över styr....
Jag veeet att jag tjatar men solen är helt otrolig, så galet ball, märkligt att man inte har lagt märke till den tidigare..Såna här bilder tar jag flera gånger varje dag. Enformigt? japp. Ovärt? Nope.
Uffe posar på söndagspromenad
GRYM HELG!!!

specialbeställning

När de andra har spelat match och jag har sprungit mina intervaller ska vi ha champio league kalas och nu ska jag åka och hämta efterrätten som jag har specialbeställt. Jag är sjukt laddad inför den här hämtningen, började kolla på den redan när vi hade 7 matcher kvar och ledde med bara typ 4 poäng över trean. Hoppas den blir uppskattad och att den motsvarar mina förväntningar :-) Lovar att dela med mig så fort den är hämtad.

det är mycket nu

det är mycke nu. Jag brukar aldrig få säga så för jag har nästan aldrig mycke att göra men idag tycker jag att jag har tillräckligt mkt att göra för att få säga det: Det är mycket nu. många bollar i luften. många järn i elden. Eller så är det så att jag som vanligt har gjort ingenting och ingenting och sen i slutet av veckan blir det till slut en liiiiten hög med saker som ska göras och som jag sen använder för att kunna spotta ur mig de magiska vuxenorden: DET ÄR LITE MYCKE NU!

good as it gets

Förutom en tappad pappa så har jag det väldigt bra just nu. Sen när jag saknar pappa så spelar det ingen roll hur bra jag har det för då grinar jag ändå och tycker att de där grejerna inte är värda ngt men oftast, nästan jämnt känner jag mig tacksam över att jag har det så bra. Per är svinbra,en riktigt liten guldpklimp,  uffe är kanske inte den bästa hunden men han är iaf en hund som lever till skillnad från eskil. Morsan, brorsan och lillesyster är så fantastiska och de ser till att de mår så bra som de bara kan och de vet verkligen vad de behöver, så medvetna och duktiga på att kämpa och sörja och ha roligt. Jag har ett lag som jag spelar fotboll med och de ger mig glädje varje dag, så fina och omtänksamma. Jag har vänner som är galet fina och som visar hur de bryr sig på olika små egna sätt. Dessutom lyser solen varje dag.

ett par palmisdagar

Jag har gjort ett par palmisdagar. Det innebär att man bokar in massa grejer, inte säger nej till ngt och sen spricker minutschemat. Så ser min morgondag ut. När jag gör såhär blir jag lite stressig och då blir jag ännu mer disträ. Idag la jag på pengar och fick en parkeringslapp. Gick upp på gymmet och sen när jag kom ner hade jag ändå en bot. "ej synlig lapp" stod det. fast med finare ord. Då har jag lagt parkeringslappen upp och ner. smart ass. smartass.

celebrate life

Farsan sa ofta att livet är för kort för att inte göra roliga grejer. Det gäller att känna igen tillfällena och sedan ta vara på dem, det är det som livet handlar om. Att vara klara för spel i champions league är en typisk sån grym prestation som man måste ta vara på ,fira och NJUTA av- Livet är för kort för att inte göra det. Därför har jag och målvaktstränaren i laget bestämt oss för att ordna en liten champions leaguefest nu på lördag. En vecka efter pappas begravning och det känns SÅ himla rätt. Helt i stil med pappa. Hade han funnits med hade jag ringt och berättat om varje liten detalj kring den här festen och varje gång jag ringde hade han sagt, "fan va kul" och"det kommer blir skitkul" så nu tänker jag att han sitter och tittar när vi planerar och på lördag kommer han nog vara me och fira. Som tur är har jag tre entusiastiska ekar kvar som man fortfarande kan ringa och berätta grejer för och som är lika entusiastiska som pappa eller iaf så nära man kan komma. Det är jag glad för.

härligt trött

Ikväll är jag riktigt skönt trött. Körde bra styrka med laget på förmiddag, kunde göra det mesta, JA! ute med uffe x2 och sen sprang jag 7 x3 minuters intervaller på valhalla när de andra lirade tvåmål. Hade energi idag, Tack för det!

två tunga hundpromenadsskador

Nu på morgonen har jag fått två tunga hundpromenadsskador. Läget är stabilt men irriterat. Först ett sånt smalt koppel som uffe drar så att det skär in i mitt ben, skönt bränn-skär. Därefter kommer vi till en stor hund med en gigantisk gren som pinne. Uppskattningsvis dryga metern är stocken som hunden bär runt på.
"nejmen har du en sån stor pinne" säger jag till hunden. Hunden ser nöjd ut. Sekunden senare börjar uffe jaga hunden och hundens stock, hunden springer förbi mig och träffar med full kraft med grenen på mitt blygben.SÅ j-a ont!!!!!!! Nu har en mindre svullnad uppstått. Oj hur gick det där ? frågade ägaren. och jag svarade svenskt (?) Iiiiiingen fara alls!!! Sa jag att  Jag är extra överkänslig just precis där sen jag opererade min magmuskel för 5 år sen.

styrketestad

Idag har jag styrketestat knät. Det såg förbannat bra ut. Ett värde som behöver öka men en massa värden som var skitbra, känns bra. Kul att se att allt slit har lönat sig. Och det har inte gått 4 månader sen operation ännu. Jag är bra jag. Riktigt bra.

kramträning

På begravningen igår kan man säga att jag gick intensivkursen i kram. 250 personer som kramades på vägen in OCH på vägen ut. Kanske totalt 17 av dem fick ett handtag. Pretty good ha? Ett par var liiite knepiga. Hade aldrig sett dem förrut och ändå tog de halvsteget fram (i min värld = kraminitiativ). 5-6 stycken utländska tog det steget längre och körde puss på kinden. Någon gjorde dubbla och ngn trippla. Jag klarade mig ganska bra tycker jag. Mina kramcoacher var nog stolta.

Kramsvårigheter

Ni som känner mig vet att jag har svårt för att kramas. Vi har inte gjort det så mkt i vår familj. Lite konstigt tycker folk, "ni som är så tighta" och det är kanske lite konstigt. Jag har försökt forska i vad det beror på och jag tror att JAG kan ha varit en bidragande orsak till bristen på kramar. När vi var små tyckte jag att det var äckligt att kramas och därför sa jag upp all kramkontakt med t.ex. farmor och farfar. Äldst i syskonskaran sätter man kulturen och därför tyckte Rasse och johansen också ganska snart att kramar var äckliga. Efter några år slutade jag tycka att kramar var äckligt men då orkade jag inte säga ngt till farmor och farfar, det hade känts skitkonstigt "farmor, farfar, nu tycker inte jag att kramar är äckliga länge så då tycker inte rasse och johanna heller det så nu kan ni kramas igen".
SÅ vi kramas inte så mkt. När jag flyttade till Göteborg och mina nya vänner insåg mina kramsvårigheter så bestämde de sig för att att träna upp mig och i den skolan har jag nu gått de senaste 6 åren. Nu kan jag kramas men jag har fortfarande problem att känna av situationer och känna av NÄR jag ska ta första steget och krama någon. Oförmågan att känna av leder till de mest lustiga små situationer. Jag har sagt hejdå till folk som jag inte kommer träffa på ett halvår och som jag har umgåtts med varje dag och fast den personen tar första steget fram så säger jag "hej då, ha det så bra" och ger dem i Bästa fall en vinkning. När jag har lämnat platsen ensam har jag inte reflekterat över det men när jag har haft en annan kompis med mig så har hon reagerat starkt. "Vad gjorde du???? varför gav du henne ingen kram???? hon tog ju tom ett steg fram Lisa, du måste ju ha sett det????? herregud, du är en förlorad kramare.....

Fler bilder från igår

På väg till begravningen, taget från taxin:
Brorsan fixar lite innan begravningen:
Ett stort hjärta som symboliserar morsan och 3 små som symboliserar oss barn:
Jag fick en mugg som Camilla hade tryckt till mig, redan favoritmugg. Lyckades tappa den i trottoaren idag utan att det hände ngnting med den, hur stor är den chansen? Jag är blev skitskraj men inte en skråma:-)

borde det inte finnas ett stopp?

Varför finns det inget stopp på mig när det gäller kakor och candy? Kroppen ger mig inga somhelst signaler på att jag borde sluta käka, så ska en kropp inte fungera. Den ska skicka ut äckliga känslor när man har tryckt ett paket ballerina, min skickar ut "fan, redan slut, då måste jag gå ner till hemköp och köpa fler". Helvete.

hoppas du är nöjd farsan

För det är vi. Bästa begravningen i riktig farsan stil med grymma människor på plats. Nu käkar vi pizza, godis, hänger framför tvn och kollar "här är ditt liv". Brasan knastrar skönt i bakgrunden. Galet många intryck. Och när vi ska lämna lokalen efter 6 timmar så håller solen på att gå ner, jag kutar ner till stranden för att hinna se det sista av den medans de andra hoppar in i en taxi. Han kunde inte ha meddelat sig tydligare, lila solnedgång i spegelblankt vatten. Pappa var verkligen med idag. Han var med.

jag kör en egen stil...

eftersom jag har rehabbat en stor del av mitt liv så har jag kommit fram till en stil som passar mig. Den är:
Slit på som om varje liten övning är helt avgörande för när du får spela fotboll igen. Förvänta dig ingenting när det gäller stegring av rehaben , träna som om det inte skulle komma någon stegring för då blir du tacksam när stegringen kommer. Sist men inte minst, tjata och gör hål i huvet på sjukgymnasten  så att du får göra så mkt som möjligt så tidigt som möjligt. Kombinationen "förvänta dig ingen stegring och tjata järnet för att få stegra " är svår och behärskas bara av oss riktigt erfarna rehabbare. Knepet är att tjata och argumentera övertygande och samtidigt inombords plocka ner alla förväntningar på att man är redo för ngnting iöverhuvudtaget. Blir ännu knepigare när man väl har tjatat hål  och får igenom stegringen, då gäller det att ställa om "förvänta dig ingenting" till "ja men det är väl klart att jag är redo för bollträning". För att klara av detta steget räcker det inte med att vara en erfaren rehabbare, här bör man även vara en lömsk och manipulativ människa.

imorrn

imorrn säger vi hejdå till pappa och ikväll har vi middag för alla utländska gäster. Blir en ny pryl för mig det här men det ska nog gå bra. Idag begravs Pers mormor lilla Peggy, hej då peggy! och på måndag är det kanelbullens dag. Vilka kontraster livet bjuder på.

RSS 2.0