skit skit skiiiit.

Per och jag , som det brukar se ut = jag är vinnare. Bilderna har inget med texten att göra.

Per har varit på hjärtscreening, man gör sånt när man spelar i elitlag i fotboll, som en rutingrej. För en stund sedan ringde jag och frågade honom om resultatet. "jättebra, jag hade jättelåg vilopuls" säger han och låter helt upprymd. Känner hur det sticker till lite i magen. jättelåg,  jag hade också låg men jättelåg låter oroväckande lågt. Jag vill inte fråga men jag måste:  "jättelåg, hur lågt är det?"
Per: 39. Fan skit skit skit. Han vinner mot mig i vilopuls. Det är en sjukt tung förlust eftersom vilopulsen indikerar hur väl tränad man är. Första tanken "hur får jag ner min vilopuls till 38? är det ens möjligt för mig att komma ner i de värdena? Om jag tar en lugnande tablett, hjälper det? Efter en stunds klurande inser jag att det här kommer bli en svår match, det räcker inte att bara kämpa. Jag blir uppriktigt förbannad (läs frustrerad) och kastar ur mig "men det är ju för att du är kille". Ska vi tävla i underhudsfett också då eller? tycker du det är rättvist? Eller tävla i hur mkt vi tar i benböj? Det blir ju en j-igt rolig tävling. Per låter förvånad. Han tyckte det var roligt att ha ett lågt värde men jag tror inte han insåg att han skulle bli indragen i Ek Brobergs interna mästerskap i lägst puls. Aggressionerna bubblar och jag känner hur det börjar krypa i hela kroppen, vet ni vilken känsla jag menar? när man bara vill slå sönder något eller skrika rakt ut- den känslan pratar vi om. Per frågar vad jag ska göra idag och jag fixar inte att bita ihop längre utan svarar surt: "jag har semester, jag ska inte göra någonting, det är liksom det som är semester". Och sen avslutar vi samtalet. skittävling.

grejen med semester




Det ösregnar ute. Jag sitter i soffan och uffe ligger brevid. Jag har aldrig förstått meningen med att ha semester från fotbollen. Varför ska man ha semester från någonting som man vill göra dygnet runt? never made any sense to me. Som att ta semester från att äta eller semester från att sova. Nu när jag sitter här och lyssnar på det smattrande regnet så hajar jag, jag hajar hela grejen. Semester handlar om att göra som man vill och framförallt När  man vill. Det handlar om frihet. Vi lever ganska inrutade liv under säsong. Nej, inte sitta uppe sent- morgonträning imorrn. Nej, inte gå ut och springa en random runda i skogen- match i övermorrn. Kaffe efter 20-tiden? nejmen då kan jag inte sova och då kommer jag vara slö imorrn. Under semestern bestämmer man sina egna tider. Vill jag spela fotboll kl.23 på kvällen så gör jag det. Det är en sjukt ball känsla. Just Nu t.ex. hade jag tänkt gå och lägga mig men så kom jag på "jag har semester, jag gör vad jag vill" och så satte jag mig i soffan och blippade fram till southpark. Jag är inget jättefan av southpark men jag kände att det var det programmet som jag absolut Aldrig hade suttit upp sent och tittat på om det inte var just för att JAG HAR SEMSTER. Jag är helt allvarlig, den frihetskänslan är fantastisk. Igår kryddade jag hela prylen med att bada i mälaren, fast det var kallt. Ett spontant bad. Bad bad liksom. Utan att sätta på mig badkläder, jag badade i träningskläder. Sån är jag- helt fri!

Sen kommer jag på mig själv med att sakna laget, undrar vad de gör samtdigt som det är en skön känsla att låta dem göra vad de vill utan att jag är involverad. Vill beskriva det som en lättnad, lättnad över att världen snurrar och att allt funkar trots att jag inte har koll på vilken film Sara såg igår eller vad Olivia åt till lunch.  Tanken på att de just nu går runt med samma frihetskänsla som jag, att de mår bra utan att vi är tillsammans och att jag faktiskt också mår bra fast jag inte är nere på valhalla 23 gånger i veckan, det är vackert.

Ja, det är ändå något bra med att ha semester.

vad händer undrar ni?

Jo det som händer är att jag dricker kaffe och tittar på uppdrag granskning på svt play. Sjukt intressant om kravallerna i göteborg för 10 år sedan. Har ni sommarlov och tråkigt eller bara tråkigt så gå in på svt play och kolla på programmet, det rör runt i huvet på en. Som att läsa en serietidning fast man känner sig lite smartare än när man läser en serietidning. Jag har letat efter såna här aktiviteter, saker att göra när man har tråkigt som på ngt sätt känns meningsfulla men ändå roliga. De är svåra att hitta. Att läsa tidningen filter är en sån grej som är kul men ändå på ngt sätt utvecklande. Eller utvecklande och utvecklande, det känns iaf inte som att hjärnan går in i ett dvala. Om ni sitter på fler liknande aktiviteter så meddela mig.
För övrigt vår videobutik i bakgrunden:

when you´re dreaming with a broken heart

Lyssnar på John Mayer

When you´re dreaming with a broken heart, waking up is the hardest part.




här var det fint bara fint

Här spelas det musik kära vänner. Positiv och härlig musik:
when i said that I dont care it really means my engine´s breaking down.



jag har fått en cdbox

John Mayers cdbox. Kul med skivboxar faktiskt! Tack Truls och jompa för den här , 3 sköna skivor med john.






trubbel i paradiset

OBS frukosten på Bilden har inget med frukosten i historien att göra!
Ska äta frukost på cafe and the bakery. Jag ivrig och hungrig så jag har inte tid att vänta i 6 minuter på per som ska ta en dusch. "jag går före, jag måste ha i mig mat". Knatar ut, kommer dit och det är stängt. Det är matchdag så jag är inställd på att inget ska få störa mig, löser problemet genom att knata vidare mot the biscuit. Kommer in på det lilla, varma cafét och har reagerar direkt på att det inte är "de vanliga" som står bakom disken. Det är någon ny, en rookie, det lyser rookie om henne. Framför mig står en tjej och hennes kille. Tjejen är, ja hur ska jag beskriva henne? är ni med mig om jag säger Mespropp? Menlös j-a tjej, så hade jag velat beskriva henne. En sån som man bara vill rycka tag i och göra ett brutalt karateslag på , karateslag i magen. Jaaaa jag veeet, karate skall inte vara något som man använder utanför träningslokalen och det ska absolut inte vara brutalt och riktat mot en mespropptjej MEN jag säger bara att jag hade velat göra det, om det hade varit accepterat och om jag hade kunnat karate. Hursomhelst tar tjejen 5 minuter på sig att fråga om olika tillval till frukosten. BESTÄLL BARA DIN LILLA TÖNT!!!!

Till slut blir det min tur. Jag rabblar så fort jag bara kan: frukostmedmedelhavsyogurt,kaffemedmjölkochettextraägg". Dels för att jag vill ha frukosten snabbt men framförallt för att jag vill demonstrera för mesproppen hur det ska gå till när man beställer en frukost, ja egentligen hur man ska agera i livet, lite av en livsfilosofi försöker jag lära ut till den menlöse, en livsfilosofi som skriker "var inte en mes, ta beslut och var tydlig". Tror inte det gick fram men det var ett fint försök. SÅ knappar rookien i kassan in min frukost på kassaapparaten med sina små fingrar, jag ser det liksom i  ögonvrån. Jag plockar på mig bestick medan hon börjar lägga på frukosten på en tallrik och det är då det hemska händer. Jag ser att håller på och plockar med ngt men eftersom jag har fokus mot besticken så sr jag inte vad. Kollar försiktigt upp och inser til min fasa att det hon plockar med är mina ostskivor. Hon tar med händerna på hela osten. VEM GÖR SÅ? Plockar runt med den, sen känner hon på ALLA bröden innan hon väljer ett som hon lägger på min tallrik. 75 spänn betalar jag och min enda tanke är "jag kan inte äta den där osten, inte brödet heller, hon har ju hållt på och plockat med det, jag kan inte äta det..." DÅ går jag från att vara karatebruden till att vara mesen. Det värsta som kan hända är att hon förstår att jag tycker att det är äckligt att äta en ost som hon har plockat med så jag ler ett helt överdrivet leende, tackar så mkt, sätter mig vid ett bord och börjar bryta osten i bitar för att det ska se ut som om jag har ätit av den. Så jobbar jag. Helt sabbad frukost. Helt sabbad.

RSS 2.0