partykollot

Delar av kollot drog till phiphi "partyön" igår.

"Ska ni med till Phiphi?" huh...har bävat för den frågan. Svarsalternativen är två och de är båda beiga. Jag slits mellan att vara den tråkiga som jag faktiskt är (men som jag kan dölja att jag är fram tills dess att en konkret fråga som "ska ni med till phiphi?" dyker upp.) och mellan att åka med, framstå som okej-rolig fram tills dess att vi kliver av båten, i bästa fall klarar jag mig fram tills dess att vi börjar festa men grunnandet på hur jag ska klara mig hela vägen tills festen börjar kommer antagligen skapa veck i pannan redan på båten över och VIPS, avslöjad som tråktråk. Tråktråk innebär att alternativ 2 gör mig inte bara så tråkig som jag är i vanliga fall utan så tråkig som jag är när jag är som tråkigast. Det finns förstås ett alternativ 3, att åka med och inte ha som huvudmission att "klara sig" från att tvingas i alkohol och det är ett alternativ som säkerligen skulle skapa mest utveckling men jag är inte riktigt där än. Hela jag skriker att jag inte vill bli skitfull och då tänker jag att då behöver jag inte välja alternativ 3. Inte den här gången. Så nu är jag kvar på koh lanta med barn, gamlingar och Per och jag känner mig tråkig men samtidigt lättad över att jag gör det jag vill. Och lättad över att inte behöva facea den "phiphi-Lisa" som alternativ 2 skulle innebära för hon är tio resor tråkigare än hon som är kvar på Koh Lanta.

denna dagen ett liv

började skriva på ett inlägg för att jag känner någon form av press på att jag borde uppdatera men sanningen är den att det inte är tillräckligt med aktivitet här på ön för att det skall räcka till ett helt inlägg. Igår satt rasse vid poolen och kastade i en sten samtidigt som han mumlade "total tristess". Missförstå mig inte, det är det här jag gillar. Man gör ingenting, ingenting, ingenting och sen plötsligt dyker det upp någon som ska till fotbollsshopen som ligger 5 minuters tuktuktur från oss och då blir man superexcalterad och ser det som dagens stora projekt. Sen kommer man hem med ett par nya fotbollsshorts, går runt i dem, pratar om dem, känner på kvaliteten, pratar ännu mer om det schyssta priset och sen gör man ingenting i någon timme till innan det är dags för dagens första eller andra träningspass. Någonstans på vägen äter man, tar en kaffe och om man har ett fullspäckat schema trycker man in en promenad på stranden också.

resorna blir aldrig nånsin som man planerar dem....

Lyssnar på Peter Lemarc när han sjunger "resorna blir aldrig nånsin som man planerar dem, trots att man tror sig äga varje stund". Fan va bra. Det händer grejer på vägen, man anpassar sig och livet knatar på. Förändringar sker snabbt men vi människor är fantastiskt flexibla. Vi kämpar emot allt vi kan, sörjer, minns och går runt med ett hål i hjärtat. Vi undrar om man kan leva vidare med ett hål i hjärtat och vi funderar över vad det är för mening med att de bästa plötsligt rycks bort men i slutändan ger vi efter för livet. Kanske för att vi inte har ngt val men det har vi ju så slutsatsen är att vi vill. De flesta av oss nästan jämt. Jag tycker det är ett fint bevis på hur bra livet faktiskt är, det borde vi fira oftare. Celebrate life fuckers!

kollo


Det är som ett kollo här! Sommarkollo. Precis såhär vill jag leva mitt 28åriga liv. Kollo, kul ord. Grabbarna spelar fifa-turnering, vi spelar fotboll på stranden, åker och köper glass, tävlar om vem som kan stå längst på en madrass i poolen, kör seinfeldmaraton på kvällarna, lyssnar på hög musik, passningstävlingar, yatzy and working out. Snart kommer hodie one canobie också, då har vi en svart tjej på vårt kollo, cool. real cool.

pappa

Två gånger har jag sett någon som ser ut som pappa på stranden och blivit glad. Många gånger har vi lyssnat på Dean martin och det har varit så starkt att jag nästan har sett pappa komma ut genom huset, sjunga med i sången och göra ett litet pappa-danssteg helt i otakt. Jag tröstar mig med att jag kommer få träffa honom någon gång kanske i en himmel. Samtidigt har jag svårt att se hur det skulle vara möjligt att någonstans på något sätt ha det roligare och bättre än vi hade det. Lagom små vardagsbekymmer som alla har och som gör livet meningsfullt, är det så i himlen också? För om det är helt utan korsbandsskador, avlivade djur och småbekymmer i himlen så tror jag inte att vi kommer ha roligare än här på jorden och om vi har det så kommer vi troligtvis inte uppfatta det för att vi aldrig upplever de små tråkigheterna. Sånna saker går jag och oroar mig för härnere i Thailand. Om vi återförenas i himlen så kommer det ändå aldrig bli bättre och roligare än den tiden vi hade på jorden. Så tänker jag att kanske , kanske är himlen just sån att man kan välja formen för hur man vill leva och att vi då kan välja "ett precis likadant liv som vi levde tillsammans på jorden fast mycket mycket längre." Det ger mig hopp.
Gud, om det inte redan funkar på det här sättet, att man kan välja så får du det tipset av mig här och nu. Jag tror att det är en bra grej för dig att kasta in som ett valbart alternativ om du vill locka folk till heaven utan att lägga alltför mkt pengar på marknadsföring och reklamkampanjer. Det skulle vara ett erbjudande som skulle sälja sig själv. Bara ett tips. Jag vet redan ett gäng som kommer haka på.

beach 2010





Forsta dagen pa koh lanta gick Per och jag in i ngn form av slutspurt for att na de perfekta beachkropparna. For mig innebar det att jag tryckte upp febern till maxat,  kraktes 9 spyor och inte fick i mig ens lite vatten och for Per innebar det att han inte beholl ngn mat pa tre dagar. Den underbara lunchen pa stranden i manilla tros vara orsaken till denna matforgiftning, matforgiftning som for ovrigt var en helt ny erfarenhet for mig. Fascinerande hur trott kroppen kan bli av att bara jobba med magen. Idag ar vi pigga och rappa igen:-).


transfer





Ledsen for dalig uppdatering!

Resan fran manilla till koh lanta gick smidigt. Eller smidigt ar kanske inte ratt ord men dem gick bra. Tog nastan en hel dag med mellanlandningar. Per och jag hade nastan 4 timmar timmar i bangkok och jag var hungrig forsta 45 minutrarna av dessa fyra timmar vilket innebar att jag var inte otrevlig men kanske inte heller toppnotering av humor. Jag var som en liten tickande bomb som exploderade big time nar jag insag att jag hade dragit oss till fel stalle for transfer. Forsta reaktionen nar jag insag att jag smasprungit at fel hall var:

-"men faaan varfor stoppade du mig inte? om du var saker pa att det var fel och att du hade ratt?"


och Per svarade att det inte var sa latt eftersom jag sprang 5 meter framfor och var helt overtygad om att jag hade ratt. Da tankte jag  men sa inte hogt att han visste val att jag var hungrig och han vet val att nar jag ar hungrig sa far jag tunnelseende och springer hellre fort an ratt, vet han inte det efter 5 ar? fan. Sen nar hela nederlaget liksom kom over mig och det inte fanns ngn mening med att kampa emot ens i huvet sa foll jag tillbaka i den gamla klassiska offerrollen " Jag klarar inte det har nu, jag maste ha mat, jag kommer inte klara mig hela vagen tillbaka till transfer utan mat.\

Till slut hamnade vi ratt, jag fick mat och tryckte i mig en muffins innan maten for att visa per hur hungrig jag var och for att visa att han verkligen VERKLIGEN borde ha forstatt detta nar jag sprang at fel hall med oss.

Efter maten var det tva timmar kvar varav jag och Per spenderade 1,5 med att diskutera koordination och traningsupplagg och borja smatjafsa om (i 1,5h) ifall man kunde genomfora ett rent koordinationspass eller om det skulle goras i kombination med styrkepasset eller konditionspasset. Till slut blev vi hmpf.. enade...eller ngt liknande enade och 12 timmar efter det att vi steg upp i manilla landade vi pa krabi.

sista dagen i manilla

Idag åkte johansen, kalle och lilla rassrass till Koh Lanta och Per och jag var på en heldagsutflykt tillsammans med Dennis, fotograf som jobbar för hoppets stjärna och Gani som är pastor och ansvarig. Vi åkte ut till en skola som ligger ute på landet, ca 3timmar med bil utanför manilla. Ganska nystartad skola med 75 barn i klass 1-4.

Familjerna som bor runt skolan drabbades av en lerflod som kom för ca 2 år sedan från bergen, 3000 människor dog så hoppets stjärna har hjälpt till att bygga hus och driva skola för det familjer som överlevde men fick sina hem förstörda. En av familjerna fick två grisar av farsan och sen har de fött upp fler grisar och gjort det till en liten mini grisfarm, riktigt driftiga är de. Grisarna döpte de till Peter 1 och Peter 2, lite roligt tycker jag.
Vi var sjukt tajmade och lyckades komma dit precis när de repade danser inför morgondagens juluppvisning. Så grymt duktiga och goa kids. ALLA ville verkligen vara med och dansa för oss så vi fick se 5-6 olika uppträdanden med coola hiphopdanser till modern musik. De älskar att dansa och bjuda på sig själva. Jag tänkte tillbaka på mina egna erfarenheter av juluppvisningar. När jag gick i skolan började jag grina för att jag tyckte att det var jobbigt att behöva ha på mig kjol under vårt julspel. Dramafröken sa att det skulle passa med kjol för den rollen som jag hade och jag svarade med att lipa och hulka fram "jag vill inte ha kjol". Då gick jag i sexan. Jo, det är sant. Dramafröken lät mig slippa. Först försökte hon "men du kan ha en sån här kjol som man knappt ser att det är kjol" men när hon såg att jag reagerade med att stegra gråtflämtningarna så la hon ner hela kjolsurret. Till min lättnad.

Efter skolbesöket tog gani med oss ut till en liten ö och strand där hans fru stod med maten klar. Ett dopp i havet, vacker utsikt, trevligt sällskap och fantastisk god mat innan vi packade ihop och blev körda hemmåt. Riktig toppdag på alla sätt och jag känner mig så tacksam över att jag får vara med och uppleva det här. Tack pappa!!
Pappa var med hela tiden :-)

heldagsutflykt till landet

Först några bilder på världens gulligaste ungar.....
tagna med iphone:


skolbesök, syrran svimmar och besök i familjerna

Lika intensivt idag. Besök i skolan, riktigt kul. De äldre eleverna går mellan 06.00 och 12.00 och de yngre går 12-18. Vi gick runt och tittade lite i klasserna, var bl.a. i en tjej som heter Mary-ann och hennes klass. M-A var den tjejen som pappa har följt sen hon var liten, hela vägen och nu är hon utbildad lärare och jobbar på star of hopes skola i Taytay. I hennes klass gick 60 elever runt 14 år gamla och hon hade stenkoll på dem. Hon har 8 syskon som hon skulle ta hand om medan hon pluggade, trots det var hon en av ett 20 tal som fick stipendium för att hon var så duktig student på college, 20 av över 2000 studenter!!!

Efter skolan åkte vi ut till olika familjer och hälsade på där de bodde. Varje familj har en story som fångar en totalt, olika livsöden och man blir väldigt emotionell. Eller man och man, jag blir det iaf. Syrran som alltid har vart lite av en drama-queen ställde till med en scen. Vi kommer hem till en tjej som pappa följde från det att hon var 10år ungefär, hon är 18 nu, pratar lite med hennes pappa och plötsligt ramlar syrran ihop, svimmar och får lite kramper. Sen vaknar hon på golvet efter en stund ( som känns som en lång stund när man står bredvid). Rasse och jag har ju varit med förrut när hon har svimmat så vi tog det ganska lugnt. Tur hon inte ramlade ihop i det huset som vi gick till efteråt för där hade de inget golv, bara lera..haha...det hade varit ngt. Iallafall så sa han snälla pappan som hade huset att han trodde att det var vår pappa som ville att vi skulle stanna lite extra tid i deras hus och att det var därför som han såg till att hon svimmade just där. Vi höll med.

fortsättning på igår..

dagen fortsatte efter kyrkan med shopping, 50 ungar som fick handla för 330kr var, i manilla får man sjukt mkt för 330 pix. STor del av dessa pengar hade mitt kära fotbollslag bidragit med så STORT tack to the fuckers in gothenburg! 2,5 timme hade det på sig, skor, kläder, skrivgrejer till skolan och godis var poppis.
Efter shopping blev det mat på KFC. Ungarna käkade som fasen innan de åkte hem i små bussar till taytay och payatas.
Pepito, Joshua och deras kompis väntar på maten...

Det var en intensiv men grymt bra dag, så mkt glädje som de ungarna ger , det går f-n inte att beskriva med ord:-)

känslosam dag

väldigt intensiv och bra dag idag. Först gick vi till kyrkan för att träffa barn från soptippen och barn som har en fadder och går på hoppets stjärnas skola i taytay. Och för att höra på gudstjänsten. Jag har haft blandade känslor inför den här dagen, roligt att träffa alla som tyckte om pappa så mkt men lite jobbigt också när det blir så mkt känslor. Började tjura direkt när jag träffade mamman i en familj som pappa hjälpte ganska mkt. Hon var nära att dö av undernäring för några år sedan, har skitfina ungar och är en sån som pappa och vi alltid har känt lite extra för. Hon har två tänder kvar i överkäken, alla andra har trillat ut. Iallafall kom hon fram och grinade mot min axel och ville inte slita sig loss, sa att hon var så ledsen över pappa. Jobbigt och fint.
Sen hälsade vi på hela gänget och satte oss i stolarna. Innan det drar igång kommer pastor Gani fram till mig och frågar om jag kan gå upp och ge en hälsning från sverige ngn gång under den 2 timmar långa gudstjänsten så jag sätter mig och börjar plita ner vad jag ska säga. Blir skit känslosam och börjar grina medans jag skriver. Så drar det igång, en tjej som pappa har följt hela vägen och som är den som man kanske känner mest för går upp och säger att hennes elever har tränat in en sång som de vill framföra för the ek-family, hon tackar gud för att hon fick lära känna pappa och säger att han var som en pappa för henne och att hon känner sig så tacksam över att han kom in i hennes liv och att han var den som påverkade hennes liv mest tillsammans med hennes egna pappa. Skitfint.
Sen pratade jag och smågrinade lite och sen lyssnade vi på fillipinospråket i kanske en timme och pastor gani i en halvtimme......
fortsättning kommer, nu måste vi ut på middag:-)

1 dygn senare...

Det tog ett knappt dygn. Sthlm-frankfurt-hongkong och nu Manilla. Har hunnit äta middag med Dennis som jobbar för hoppets stjärna och imorrn är det späckat schema: träning för per och mig på morgonen om det inte är alltför jetleggat, promenad till kyrkan 9.30, mässa i kyrkan med alla fadderungar i några timmar, lunch i kyrkan, shopping med ett stort gäng barn från soptippen och taytay och sen slutligen äta med alla på Jolly bee (enda kedjan i världen som är större än mcdonalds i ett land). Ska försöka fota en del och lägga upp bilderna här på bloggen imorrn. Då kommer det bilder på morsans present också:-)  over and out from manilla.

kärlek

Nu är vi hemma i sthlm för att fylla på med familjekärlek. Kärlek är en svår grej att beskriva ibland. Den renaste kärleken kan komma i så många former. Ibland småsaker som ändå känns så starkt.
Länge hade jag ett par byxor som symboliserade pappas kärlek. Det som gjorde att de kändes som ren kärlek var att de var av ett väldigt exklusivt märke. Helt ärligt, exklusivt märke? hur fint hade det här blogginlägget om kärlek blivit då? nä, just det, även om de hade varit om ett fint märke så hade jag inte skrivit det så att ni kunde läsa det och tänka "herregud vilken ytlig människa", vi som bloggar framställer alltid verkligheten lite finare.
Iallafall, det speciella med de här byxorna var att de var tjejbyxor. Det i sig var speciellt för mig då men det kärleksfulla var att farsan och jag hade lika stora lår på den tiden. (jag spelade hockey och pappa spelade inte hockey). Så för att farsan skulle veta om de passade så tänkte han att han får ju gå in och prova dem och sen komma ut och visa morsan. Tror morsan och farsan var i Italien när de köpte de här brallorna, farsan går in i provrummet och den fiiina expediten ropar:

-"excause me sir, those are womens trousers".
- Yes I know ropar farsan glatt tillbaka och sen när han kommer ut med tjejebrallorna på sig så säger morsan "ja men de där blir nog bra!
Så kom byxorna hem till mig och jag gick runt med dem och tänkte att det låg en himla massa jobb bakom de där byxorna och en himla massa kärlek. Kanske kan man säga att ansträngning är = kärlek. ska fundera vidare på det där,,,
Igår kom vi på en liten kärleksfull pryl som morsan ska få. Hon är så värd det lilla morsan. Återkommer med mer info.
so long fuckers!

skulle handla smycke till fadderbarnet

Vi ska till Filippinerna och hälsa på vårt fadderbarn så jag tänkte köpa med en present till henne. Drog en sväng till kungsbacka med 3 prylar på listan, halsband till fadderbarn, surfarshorts till per och bikini till mig själv. De hade inga halsband. De hade inga surfarshorts i Pers strlk. De hade däremot en halv bikini till mig, en underdel för 80 pix och sen hade de den här:
En fotboll för hard ground, perfekt till Asfaltsplanen i Thailand. Dessutom nedsatt till halva priset. Ibland ler livet mot en. Idag gick jag ner till valhalla med bollen under armen för att släppa ut luft ur den (för att göra den flygklar) och jag säger bara WOW! varför går man inte med en fotboll under armen oftare? det är en helt härlig känsla som inte riktigt går att beskriva, man känner sig som om man är 7 år gammal och ska ner och spela fotboll men en kompis, hela livet blir HELT okomplicerat och alldeles UNDERBART när man promenerar med en fotboll under armen. Nu tänker ni att det här är ngt som jag skriver för att det ska låta roligt och att jag "kryddar" beskrivningen av upplevelsen en aning men jag är helt allvarlig, testa! Man blir som barn på nytt och man får en pirrkänsla i hela kroppen.  Inte konstigare än att åka pulka. OBS! Bollen ska var pumpad, det funkar inte med en flygförberedd boll som på bilden.

flytten fortsätter..

Idag lovade per mig 30 min passningar på valhalla om jag kämpade på med flytten så det gjorde jag. Vi körde några lådor och ett gäng tavlor. Glädjen var stor när jag fick upp lådan med mina och pers gamla fotbollströjor. Tror vi har 50-60 fotbollströjor, allt från Per första lilla pytte varbergs tröja till en alldeles för stor japansk klubblagströja och sen verkligen ALLT däremellan. Grymt kul och en massa; "åå, den här gamla klinsman" sen berättar man en ointressant historia om hur det gick till när man fick eller köpte just den tröjan..sen kom vi på , nästan tillsammans, att vi ska ha fotbollströjorna upphängda på galgar i förråd/garderobrummet där vi från början hade tänkt ha vintejackor. Så nu hänger de där alla tröjorna, i nationalitetordning och i storleksordning. Eller alla hänger inte, de flesta ligger på golvet utspridda i små högar men det är för att vi inte hade tillräckligt med galgar. De italienska och spanska hänger iaf uppe, så fantastiskt fint.

bloggen är kittet that keeps it together

insåg inatt när jag sov att bloggandet har en roll i mitt liv som jag helt har missat: den gamla klassiska struktur och reflektionsrollen. När jag bloggar så gå jag automatiskt igenom min dag, vad jag ska göra och vad jag har gjort och jag tar mig lite tid till att reflektera runt dessa saker. Om man är som jag är ibland, hyfsat ostruktuerad så e´det är jädra viktig roll. Bloggandet har blivit mitt sätt att hålla ordning på tankarna i huvet. Jag vet inte om det här är sjukt överanalyserat, antagligen men det är så det känns just nu. Eftersom jag inte har bloggat på ett par dagar så springer tankarna och strukturerna runt som ett gäng femåringar på speed däruppe meaning jag kan inte säga med Bestämdhet att just den här analysen och tanken har kommit rätt men det kan vara så. Kan mycket väl vara så. För just nu känns allt, både tankar och praktiska prylar ruggigt ostrukturerade.

Hur lång tid tar det att flytta?

Hur lång tid tar det att flytta om man inte är sugen på att börja släpa grejer mitt i kylperioden? Någon som har koll?
Idag har vi haft helmysig dag på stan med mamma och syrran och sen mötte vi upp Pers mamma också. Fikat järnet, värsta kakmonstren. Vi har börjar flytta också. Jag var över och lämnade kvar en vante och lite vatten som satt på mina skor och som droppade av när jag gick in i lgh med slaskiga skor. Ska nog dit igen imorrn och lämnna mer grejer. Många bäckar små som man säger.

RSS 2.0