Lemarc






Förgäves har jag bett doften i ett regn att stanna kvar .
Hur bra är han Lemarc? skitbra, 5 av 5 ekar på den raden. Diggar spotify här och känner mig liksom lite hipp som de unga i laget. Har gjort en spotifylista och det känns också hightech. Lemarc känns kanske inte snorhet när man glider med 90-talister (ja glider, de säger så) så för att hänga me blandar jag med Ken : "nu måste vi dra, vi ses väl nån dag, livet blir bättre när man vet vart man ska" skön faktiskt och true, nu måste vi dra, match mot Frankfurt coming up!

Match idag

Idag ska vi:
Spela mot de här:
Så jädra roligt ska det bli att spela mot de bästa. Hoppas de kommer med bra lag and wish us luck.

träningsmatch

Vi har spelat årets första träningsmatch idag, mötte ett gäng schweizare eller mer schweiziskor var det väl. Seger 6-0 , gött mos som vi säger i götet. Jag fick ett knä på näsan så det knakade. Min näsa har varit sne sen jag bröt den senast och nu påstår lagkamraterna att den har blivit rak. Knak och rak bara sådär, tycker det låter lite för bra för att vara sant men kanske är det d här flowet jag kommer vara i nu, 2012. Nu är den iofs lite svullen men visst ser den rakare ut?
FÖRE:
EFTER:

Återkommer imorrn med resultatet. Näsoperationer känns så 2011. Ett litet problem är dock väggen mellan näsborrarna som är helt sne nu, en jätteliten näsborre och en jättestor. Känns iofs som att det jämnar ut sig med andningen, det kvittas liksom av den stora och den lilla.

Svinbra låt!

Jompa presenterade den här låten för mig, skitbra!

andras godis- om förväntningar på livet

Det finns inget bättre än att dyka ner i en påse med lösgodis som ngn annan har plockat. Halvgoda bitar genomgår en förvandling och blir svingoda. De godisar som aldrig hade platsat i min påse lyckas på något mystiskt sätt kvalificera sig som ätbara. Har godisplockaren satt ihop a bag of candy som påminner väldigt mycket om den påsen jag själv hade plockat så referar man till den personen som någon med PERFEKT godissmak. Man blundar för nån gul vingummi och man blundar för nån söt lakrits för man vill att påsen ska vara perfekt och den känns perfekt eftersom jag dök ner i påsen helt utan förväntningar. Samma goa känsla uppstår när det kommer en okej låt på radion. På spotify har låten ett lagomvärde men när den kommer på radion så blir den en av mina absoluta favoritlåtar. Förväntningar och inga förväntningar är skillnaden. Med radion och kompisens godispåse kommer de låga förväntningarna naturligt och därmed lyckokänslan när något blir så mycket bättre än man förväntat sig. Jag tror inte att man alltid ska sträva efter att dra ner förväntningarna, speciellt inte som idrottare då vi jobbar mot mål och saker i mångt och mycket har att en tendens att bli som man förväntar sig att de ska bli. Jag tror bara att man med vissa saker i livet kan må bra av att köra radion eller kompisens godispåse för att locka fram tacksamheten och för att för en liten stund bli det som är många människors rädsla: NÖJD MED LIVET! Nu ska jag ut och träna dagens första pass, jag utgår från att det regnar ute..nähä det gjorde det inte, HURRA!

om man gillar jim

Om man hör till dem som gillar Jim Carrey så är den här videon ett måste. Hör man till dem som tycker att han är överdriven och to much ska man absolut inte kolla. Det är så mycket kärlek mellan dem, I just love it!

känsla

Sitter i sängen med varma kinder efter en skålhet dusch. Känner mig lite mosig efter dagens två pass och Tinas grymma massage av min sätesmuskel. Från jompas dator strömmar skön relaxmusik och man kan tänka att känslan borde vara  "livet blir inte bättre än såhär". Tyvärr så infinner sig inte den känslan, känner ngt tungt i bröstet, får se om jag om jag kan lösa upp den knuten på något sätt. Eller det vet jag att jag kommer göra, ska bara plocka fram rätt verktyg. Lite knas det där tycker jag, att man inte kan styra känslan och att det liksom inte alltid är helt logisk. Nu säger den hurtige läsaren "du väljer hur du ska må" och det kanske stämmer men då väljer jag den dystra känslan just nu, har inget emot den så länge den inte hänger i för länge. Om 15 min är det käk. Buffe med massa goa grejer, får se om det kan funka som verktyg. Auf wiedersehen!

På läger i Miami

Eller det var tydligen Häckens grabbar som skulle till Miami på läger, vi är i Turkiet! Inte heller så dumt. Hotellet är helt fantastiskt fint, ja som det ska vara när creme dela creme kommer på besök helt enkelt. Det är vi som är cremen. Någonstans under förra året, någonstans i November månad så gick vi från att vara ett "busterlag" till att bli cremen. Nu är vi ett sånt lag som spelar kvartsfinal i Champions League, i London och som går på galor och äter snittar och har oss. Just snittarna har det iofs varit tunnt med men det andra stämmer och därför försöker vi nu lägga oss till med en mer "glammig" stil. För första gången på mina 8 försäsonger i klubben har vi rest i likadana resekläder redan i Januari. Tidigare har vi i bästa fall fått vår reseutrustning i maj, underställen i juni och sen fotbollsskorna i augusti/september så det lovar gott detta. Frågan är om vi klarar att hålla i den här glammiga stilen. Efter en dag på resande fot med team buster eller jag mena cremen så uppstår helt klart vissa orosmoment och känslan av att det finns ett busterlag som vill komma ut där bakom den glammiga ytan är högst påtaglig. Kommer vi klara av att hålla i ända till lagfotot som tas om en månad? Kommer vi då kunna prestera glamour i skarpt läge eller blir det som förra året och åren innan dess när det enda lagbilden förmedlar ät känslan av sju svåra år? Ja, vi får se hur detta slutar, jag lovar att hålla er uppdaterade.

idrottens riktiga hjältar!

Vandrade in genom dörren till "Ullevi Rehab" idag för att få ackupunktur i lår och rumpa. Inne på rehab finns idrottens riktiga hjältar. De som skulle offra ett öra för att vara i den situationen som vi ickerehabande idrottare är, de som hade gjort vadsomhelst för att bara kunna springa intervaller tillsammans med sitt lag.
-
Har man inte varit långtidsskadad är det svårt att förstå hur det är att höra friska fotbollsspelare klaga över jobbiga löpningar under försäsongen. Höra tjatet om hur de tycker att det är segt att behöva packa på sig en massa kläder för att det är så kallt. Har man aldrig varit långtidsskadad förstår man inte att den lilla klagokören kan vara enormt provocerande. Man hajar heller inte att det jobbet och den uppoffringen som man tycker att man lägger ner när man tränar hårt tillsammans med laget i kylan inte går att jämföra med slitet som den skadade fotbollsspelaren investerar. Den skadade lagspelaren blir som en ofrivillig individuell idrottare och när de andra får höra "bra pass", "snyggt mål" och t.o.m. "bra tänkt" så sitter rehabaren i en maskin och inte en enda gång får hon eller han ett "bra tänkt". (det har inte jag fått iaf, kan iofs bero på att jag inte har haft några riktigt bra tankar när jag har suttit i de där bensparksmaskinerna) Lägg sen till att den skadade inte får göra det som hon eller han älskar mest av allt i världen, sparka på en boll. Du tappar en del av din identitet som "fotbollsspelare" och vissa kan till och med få höra "jaha, visste inte att hon fortfarande var med i laget, har inte sett henne träna så jag trodde hon hade lagt av." Och just DET är kanske det allra jobbigaste, efter saknaden av själva liret, att aldrig bli sedd.
-
Så, alla ni som tror att de största prestationerna utförs på fotbollsplanen, jag vågar säga att ni har fel. Den mentala styrkan som krävs för att avgöra en match, kliva fram i extrema lägen, går inte att jämföra med den mentala styrka som krävs för att klara av och genomföra en längre rehab med bra kvalitet. Fysiskt och mentalt har jag svårt att tänka mig en tuffare utmaning för en idrottare. Alla ni som sliter med rehab eller har varit där, ni är de riktiga hjältarna och fortsätt kämpa så kommer belöningen! Den kommer i efterskott och även om ni har varit tillbaka på planen i ett år eller mer innan ni når framgång och kan "casha ut" så glöm inte bort vart ni la grunden och hur ni har förtjänat det!

fin skylt

Jag vandrar förbi den här pärlplatteskylten lite då och då. Jag glömmer bort att den finns och så plötsligt, oftast när jag behöver den som mest så dyker den upp på en av mina många uffepromenader. Tycker det är grymt att den sitter kvar där på elskåpet. I regn och snö och ännu mera regn sitter den stenhårt fast som för att markera för mig att jag alltid ska hålla fast vid mina drömmar. Eller så sitter den så hårt för att nån smartass har använt en hel tub superlim. Hursomhelst, jag blir skitglad varje gång jag ser den. och den sitter verkligen fast.

lilla generalen

Vår nya spelare lilla generalen har landat. Trots att hon bara har varit här i ett dygn kan jag konstatera att hon är 1) liten och 2)general. Eller mer spelfördelare kanske. Känns väldigt exotiskt med en utländsk rackare i laget, innan generalen kom var Jane det mest utländska vi hade och me 110 A landskamper för Sverige i väskan så kändes Jane väldigt mycket som en låtsasutlänning. Anna Ahlstrand från grästorp känns ibland som om hon kommer från en annan planet men i passet står det Sverige, planeten jorden så henne kunde vi inte heller räkna.  Välkommen lilla Gen, vår allra utländskaste spelare!

rumptränare

Ni som har följt bloggen har säkert noterat att jag är inne i något av en ensamfas. Tycker det är skönt att vara asocial. Inte hela tiden men lite då och då. Idag försökte jag delta i omvärlden genom det sociala mediet twitter och fick då direkt bekräftat att jag ska hålla mig borta från den typen av kommunikation med omvärlden. TOTALT MISSFÖRSTÅDD! Försökte skoja till det men det slutade med att jag fick förklara hela skämtet i detalj för alla followers utom en rackare (inget bra betyg till ett skämt) och jag kan säga att det är ingen lek att förklara ett skämt i detalj på 150 tecken. Så, här kommer "skämtet" och förklaringen.
Vi är 5 st i laget som ska hjälpa till och assistera Torbjörn , hjälpa till och hålla i träningar. Inom idrotten förkortas assisterande tränare "ass coach". Ser ni det roliga i det? nähä. hursom fick vi berätta lite om det här assisterande tränar upplägget i media och jag tycker det är skitintressat och förstår att andra också tycker det är intressant. SÅ kommer vi då till det tänkta skämtet på twitter. Jag skriver "alla har hajat att kgfcs 5 spelande ass coaches bara kommer vara just rumptränare och inget annat? känns lite väl uppsjåsat detta." Skojar till det. leker med ord. direktöversätter ass coach och skämtar om att om media tror att vi ska vara assisterande tränare så har de missuppfattat, vi ska vara ass coachers, dvs bara coacha spelarnas rumpor. Är inte det kul? det tycker jag är kul. Ingen annan (utom en) förstår det roliga i det här. Det är ju skitkul. haha kul är det. tom hahahahaha kul tycker jag då men på twitter blir det bara en total soppa av alltihopa. Det värsta för mig är inte att folk missförstår och tycker att jag är beng i huvet, det värsta är att skämtet inte får den uppmärksamhet som det förtjänar. Det är roligt! Det ÄR roligt! Ska fanimej skapa några twitterkonton i andras namn, börja följa mig själv och sen skriva "mentions" till den tweeten. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ska jag skriva. Fick bekräftat det som jag har haft på känn på sistone, Jag är som roligast när jag inte delar med mig av mina tankar till omvärlden. Som roligast i mitt eget huvud.

på spåret...

The little superhero (ja alltså jag) fortsätter sin resa mot gnällbältet . Fast nu är jag på tåget på väg hem till gbg igen. Jag och uffe har varit på snabbvisit hos carro, erik, hundarna och lilla Ella i örebro. Ella käkar lika ofta som jag och sover lika ofta som jag hade sovit om det hade varit socialt accepterat. När hon är vaken e´hon glad hela tiden och hon verkar mest upptagen av nuet, inte många tankar kring vädret eller framtiden, skön tjej och en inspiration för oss alla. Uffe däremot e´ett pain in the ass just nu, jag funderar allvarligt på att skära av honom tungan och kastrera honom. Ja alltså hos veterinär dårå, jag ska inte göra det själv. Hade inte skadat om han hade vart lite mer som Ella. Eller åtminatone liiite mer som en vanlig , enkel hund.



superhero

Jag har kommit in i en fas där jag har ett stort behov av att göra saker, gärna för mig själv. Uppleva. Utmana. Tror det är vad man klyschigt skulle kalla "ta huvudrollen i mitt eget liv". Jag har målat en tavla och lyssnat på Ane Brun. Skitful tavla eftersom jag inte kan måla. Ja på riktigt ful, inte ful-snygg utan ful-ful. Inte sådär barnsligt charmig utan vuxen helt utan talang-ocharmig. Igårkväll gick jag och lyssnade på livemusik på jazzhuset vid oss. Jag gick själv för att jag vill testa hur det är att gå till ett ställe där man inte känner någon. Jag beställde en cider i baren och ställde mig och lyssnade på två olika liveuppträdanden. Det första var en tjej med cool röst som spelade cello, skön musik faktiskt. Hon sitt-dansade eftersom hon var tvungen att sitta för att spela. Andra gänget var svensk hiphop. Två riktigt sköna grabbar som körde, enligt killen som presenterade dem "Sveriges just nu fetaste hiphop". Jag kan inte så mycket musik men jag tycker det var bra kvalitet på både sittdansaren och hiphoparen. Betyget på att gå till ett ställe där man inte känner någon och där man dessutom är omgiven av människor som är så långt ifrån försäsongsträning man kan komma blir en 3a. Hade kunnat bli en 5a tror jag om någon av de annorlunda icke-idrottande människorna hade varit över 22år. Ska försöka se till att ni blir inblandade i min liv som min egen superhero.

Farmor och farfar har fått ipad

Farmor och farfar har fått en ipad så nu gäller det att jag uppdaterar den här bloggen. Hej farmor och farfar! Hej alla ni andra också!

Jag stryker grejer på listan

Jag kryssar av saker på min "Leva livet lista" och ni har blivit lämnade utanför. Såhär är det, jag har ingen iphone. Min gick sönder för 1 år sen lite drygt och sen dess använder jag den här:
Den fungerar jättebra men det är ingen telefon man vill ta kort med. För att det ska bli en bra och rolig blogg krävs det, tycker jag,  schyssta bilder. För att jag som bloggar ska känna mig inspirerad vill jag kunna ta en bild i stunden och sen helst lägga in den direkt. I dagsläget kan jag se ngt roligt, tänka "å, det vill jag blogga om " och sen kommer jag hem på kvällen och har varken bild eller inspiration till att skriva om det som kändes som ett bra blogginlägg för 7 timmar sedan. Jag är nu i valet och kvalet, funderar på att skaffa mig en sån där iphone, ansluta till gänget i laget som har iphone och lämna jane kvar som ensam ickeiphonare. Tror att det skulle kunna göra små underverk med den här bloggen som ju faktiskt är, eller iaf skulle kunna bli, en liten variant av hobby för mig. Å andra sidan vill jag inte skapa ett behov av ngt som gör att jag tappar tid från människor men en hobby är ju ngt positivt. Jag återkommer!

re la la laxa

Det här är så jädra skönt. walnötter, kesella, yoghurt, honung, banan och bär i en skön mix med en traschig variant av modetidning. Nej jag är inte ironisk, fullt allvarlig.
ingen har mått dåligt av att ta det lite lugnt ibland eller hur går det gamla ordspråket? nähä, inget ordspråk men så brukar jag tänka iallafalll. Re la la laxa......

uffe har lärt sig cykla

Ni som har hängt me vet att jag ska försöka göra grejer lite annorlunda så att jag hamnar utanför vanor och trygghetszoner. Ambitionen är ungefär att utvecklas och känna att jag lever. Idag fick jag lust att testa att cykla med uffe istället för att promenera med honom. För er som inte känner uffe kan det verka som en liten variant av challenge men ni som har koll på den hundens intensitet hajar att det inte är ngn lek. Här är uffe:

Helt galet va bra det gick. 25 minuter var vi ute och cyklade och hunden ulf sprang som en liten maratonlöpare vid min högra sida hela tiden. Jag hajar att jag måste lägga upp filmbevis på uffe som cykellöpare för att bli trovärdig men det var inte riktigt läge att hålla i koppel, cykla på pers cykel med helrisiga bromsar och samtidigt försöka filma. Nästa vecka ska jag cykla med min lagkompis Olivia "valpen" schough i kopplet istället, det gäller att hela tiden utmana sig själv och testa saker som är liiite svårare än det man gjorde innan.

hypokondriker eller vad det nu kallas

Senaste veckan har jag gått runt och trott att jag har råkat ut för graviditet, knäcancer och sist men inte minst en terrorist. Kan jag kalla mig hypokondriker då? Jag brukar inte vara såhär hispig, vettefasen vad det beror på. De första två (graviditet och knäcancer) känns så självklara så de känner jag inte ens att jag behöver förklara. Terroriststoryn däremot.
Så , vi sätter oss på ett plan från New York och jag hamnar bredvid en misstänkt terrorist. Aha, hon är fördomsfull! tänker ni nu men det var inte ngt med utseendet som gjorde att jag misstänkte den lilla terroristen. Han betedde sig underligt. Jo men han gjooorde det!!! Sätter sig i stolen jämte mig och studsar nervöst med ena knät. När vi ska starta smsar han till en som heter Hussein i efternamn. AHA, du tycker att ngn är terrorist för att han heter Hussein? nej det gör jag inte men intrycket förstärktes av det och dessutom trodde jag att jag hade knäcancer pga liten knöl under knät så det var inte bara med terrorister som jag hade dragit förhastade slutsatser senaste veckan.
Anyway, när vi har lyft drar min resekompis terroristen i sig några vita piller (min teori blir då att han tar droger för att våga kapa planet). Han sätter på en film som handlar om rymden, flygplan och explosioner, EXPLOSIONER!!!!!! Tankarna snurrar i huvet. Vad ska jag göra? borde jag varna på något sätt? Jag tittar på flygvärdinnan och ler som ett hemligt tecken. När jag bara får ett leende tillbaka känner jag att det kan bli väldigt pinsamt om jag börjar varna för en terrorist om han inte är så terrig som han verkar och då bestämmer jag mig för att jag ska vara på tå hela flygresan. När terrisen gör sitt första move så kommer jag agera genom att kasta mig runt halsen på honom samtidigt som jag slår i huvet med min mobiltelefon. Jag scannar av resenärer i närheten av vår rad och får syn på iaf tre killar som skulle fixa att brotta ner terroristen om jag bara kan hindra första rörelsen genom ett slag. Det känns tryggt. Har han medhjälpare? klart han har, de sitter säkert längre fram.
Jag målar upp i huvet hur jag kommer bli planets hjälte och hyllas i hela USA, jag ser Obama, jag ser mig på olika galor och jag ser mig själv hålla föreläsningar om civilkurage. Plötsligt känns det bara roligt att jag har hamnat bredvid en terrorist för det kommer göra mig till hjälte. Jag är redo, make your move motherfucker!
Då somnar han. Han visar typiska tecken på låtsassömn men mig lurar han inte med de där rycken i mungipan. Till slut börjar jag tappa fokus, det finns 105 filmer att välja mellan på planet, jag har aldrig haft det utbudet på ett plan tidigare. Efter noga övervägande bestämmer jag mig för att jag fixar att kolla på en film och samtidigt hålla ett öga på mannen brevid. Filmen gör mig trött. Ögonlocken tunga. Jag gör det som en blivande hjälte absolut inte får göra: jag somnar. När jag vaknar landar vi och terroristen har inte gjort sitt drag. Kanske hade jag fel. Kanske är allt inte vad det verkar vara. Fast jag tror nog att den här terroristen bara var på rekarresa och att han i värsta fall kommer göra sin grej på en annan resa när det inte sitter en observant och modig resenär bredvid.

RSS 2.0