måste testa

surfade in på min vän jennies sköna blogg (www.hockeyjennie.webblogg.se, gå in och kolla hon skriver skitkul) och hittade en bild på arlas nya mellanmål. Känns som en sån grymt bra grej. Känner på mig att det här kommer bli en ny favorit. Jag gillar keso men inte i stora mängder utan ngt till, alltid meckigt att köpa en avokado och börja hacka i om man är på löpande fot. Den här produkten verkar lovande. Betyg kommer i veckan.

Gör inte så mkt

Det värsta var nog ändå inte att farsan missade andra säsongen av solsidan, första säsongen var ändå den bästa. Hade däremot gärna presenterat "modern family" för papi, good shit!

att göra någon glad

När pappa blev sjuk kände vi förstås en enorm maktlöshet. Eftersom jag har idrottat hela mitt liv så är jag van att kämpa och van vid att det i slutändan ger ett positivt resultat. Med farsan spelade det ingen roll hur mkt vi kämpade och det var svårt och grymt att acceptera. För att hantera den känslan och inte gå under av frustration levde man för de saker som kunde göra pappa glad. Det var svårt eftersom den största delen av pappas glädje kom från att vi mådde bra och vår glädje kom ifrån att han var okej. Om pappa någon gång bad om något, vad det än var, så blev det som en befrielse för då kunde vi engagera hela våra små själar i att uppfylla den önskan. Pappa frågade om vi kunde köpa sköna strumpor och jag åkte till friluftsbutiken och köpte pappas favoritsockor, en t-shirt med texten "climb that mountain" och en fiskehatt som han skulle ha när han hade tagit celllgifter och blivit bättre, så pass bra att han kunde åka en sista gång till Befring i norge och fiska. Det var målet och drömmen då. Pappa undrade om jag kunde köpa med Ahlgrens lakritsbilar och jag köpte tre påsar och satte mig sedan i bilen utanför sjukhuset och plockade ut de ljusa lakritsbilarna ur alla tre påsarna för att göra en superpåse med bara ljusa bilar. Pappa hade sagt någon gång att han nog tyckte att de ljusa lakritsbilarna var godast. När pappa kom hem från sjukhuset så åt vi middagar, pratade och sen tittade vi alltid på film på kvällarna. Filmen gav mycket, framförallt tid att glömma allt det jobbiga och gå in i en annan värld. En dålig film kändes som en bortkastad kväll och vi visste att pappa inte hade många klara kvällar kvar, därför gjorde vi det till vårt livs viktigaste uppdrag att välja ut de bästa filmerna. Vi tittade på solsidan och jag kommer ihåg hur jag tänkte att "tänk om pappa bara kan få leva så att han får se andra säsongen av solsidan".  När pappa skrattade så upplevde vi den största lyckokänslan man kan uppleva. Hela hjärtat gjorde små volter av pappas skratt för det  bekräftade att vi gjorde maximalt av stunden och att allt var som vanligt, filmen och glädjen förändrades inte av att han var sjuk. Pappas skratt vann alltid. Det slog bort allt det onda och kanske är det därför som den här världen utan honom känns lite mer ledsam och lite mer jobbig.

glada gänget

pers qviding torskade med 4-0 mot häcken och vi tappade 2-0 till 2-2 mot jitex så nu sitter vi här som två små sorgliga stackare och surar ikapp. Uffe surar också men jag tror det mest är av sympati. Försöker skriva ner vad jag kan ta med mig och vad jag ska förbättra. Det sistnämnda är alltid enklast att hitta i såna här lägen men som den käcka och positiva fotbollstjej som jag utger mig för att vara så tvingar jag fram ett gäng bra saker också. Tur man har onepiece säger jag bara. Allt känns mkt bättre i en onepiece. Sen match i 10 minus gör att man inte är jättesugen på att sova. Huvet vill sova men kroppen springer fortfarande runt. Huvet springer också runt lite faktiskt, nu när jag tänker efter. Hungrig e´jag ju me. Kommer på mig själv med att speeda igång huvet lite extra och inser att jag just nu känner mig precis så som jag alltid vill känna mig om jag bara kan lägga till en vinnarkänsla. Trött i kroppen, nyduschad och jag har spelat fotboll. Tack lilla gud.

om kyla och så

För några år sedan skaffade jag mig ett viktig erfarenhet. I februari det året så var jag otroligt lycklig och tyckte att fotbollen och hela livet var enkelt och roligt. Vädret var kasst under den här tiden, kallt som f-n och då sa jag och min kära kollega lilla palmisen till varandra:  "Tänk, vi har såhär roligt NU när det är februari och skitväder, haja då hur kul vi kommer ha sen när vi dessutom får sommar och lite värme". Så kom våren och sommaren med värme och galet fint väder och det året kom att bli mitt fotbollsmässigt absolut tyngsta år någonsin. Bortsett från när pappa blev dålig förra året så har jag aldrig mått sämre.
Summasumarum: Köldchocker och nederbörd har förhållandevis sjukt lite att säga till om när det gäller mitt välmående och därför skall jag alltid försöka bortse från vädret när jag värderar hur jag mår. Det är svårt, ofta dras jag in i det och blir en sån som går och mumlar "faan va kallt det är" eller "om det bara kunde komma lite värme snart" och då missar man liksom allt det bra, allt som pågår just nu och man lurar sig själv till att vädret påverkar hur man mår. Och det är just då som det påverkar hur man mår. Inte hur man egentligen mår därinne utan mer hur man tror att man mår. Mycket mår men ni kanske förstår? Så kämpa på alla därute så kanske vi kan klara oss så länge som möjligt från att bli sånna som mumlar och lurar varandra att kylan på ngt sätt påverkar vårt innersta välmående.

Film film och lite mera film

Senaste veckorna har vi kollat galet mkt film. Här kommer snabba, korta betyg på några av filmerna:
BROTHERS , skitbra tycker jag. Stark! 4 ekar av 5.
GREEN ZONE Bra action, gillar Matt Damon. Stark 3a.
Maos last dancer. Intressant och kul att se så många vältränade danskroppar. Ball story och tro story. stark 3a.
Wall street- money never sleeps. Lite seg men jag gillar Michael Douglas, dessutom påminner han lite om farsan, speciellt när båda hade cancer så den var ändå helt ok. 3a kanske.
Just wright. Hjälp vilken dålig film. Vald av valpen, valpen hur tänkte  du? Räddades lite av att jag kunde känna igen mig att vara den sportiga, lite fula syrran. haha...man hejade iaf på den sportiga lite fulare och hoppades på att hon skulle få basketkillen. Svag 2 av 5.
Milan - Tottenham champio league. Kul match att se för att det hände så mkt. Mycke känslor. 4 av 5.
Arsenal- barca . Skitkul match. Tror barca klarar det på hemmaplan. 5 av 5 ekar.

idag är det match

Idag är det match och kroppen känns hel utan "men". Livet är vackert och enkelt när man kan spela fotboll utan att ha ont. Senaste två veckorna har varit massa småmeck. Först baksidorna överansträngda sen översträckt knä sen någon annans knä eller armbåge i min rygg så att det blev en låsning som jag var tvungen att få utknäckt. Ingen tung smärta  men mentalt frustrerande att känna sig begränsad. Som fotbollsspelare vill man känna sig fri. Fri och 110% alive and kicking, utifrån den känslan kan man bygga en prestation. SÅ idag bygger vi vidare för att kunna vara maximalt förberedda den 8e april. För mig är försäsongen något väldigt fint, den innehåller saker som den vanliga säsongen saknar. Den innehåller en känsla av att det är okej att känna sig fram, hitta rutiner, saker man behöver finslipa. Den innehåller tung träning som gör att man känner sig stark och nöjd. Den innehåller TRÄNINGSMATCHER! matcher som man inte har fått spela på flera månader. Idag ska jag passa på att slipa på saker och ta vara på nuet. Framförallt njuter vi av att kunna lira fotboll och vi hoppas att de som inte kan vara med idag snart är med oss på planen igen.

två av många vackra saker idag

Det har varit en fin dag på många sätt. Här är två av många vackra saker denna lördag.

intervju med roxette

Zappar över till nyhetsmorgon och kommer in i ngt som jag tror skall vara en intervju med roxette men  det är bara 50% av gruppen som pratar. Marie fick tillräckligt med utrymme för säga: "ja" en gång och sen mmm.. en gång. Det var så mkt gessleprat att jag till slut började spekulera i om Marie har drabbats av ngn hjärnskada och att de försökte skydda henne från att behöva prata. Så nu sitter jag här i soffan och känner mig förvirrad, har marie tappat språket? Kan hon inte prata? Stackars marie. Och stackars Gessle som är helt opererad och konstig i ansiktet. Stackars dem.

uffe är smutsig

Den här vintern har gjort uffe smutsig. Hans päls är just nu som en sån där maskeraddräkt som har vart uthyrd 400 ggr och som är så äcklig att man aldrig skulle hyra den till sig själv, däremot gärna till ngn annan. Någon som skall straffas för att hon ska gifta sig eller någon annan som skall rövas bort och tvingas i maskeraddräkten för att han fyller 40. Kanske är det därför som de här maskeraddräkterna alltid är så förbannat slitna, ingen som bär den har hyrt dräkten av egen fri vilja. Hursomhelst, SÅ är uffes päls just nu. Han borde tvättas. Borde verkligen tvättas.

familjen på nyår

syrran la upp den här bilden på sin blogg med texten "familjen på nyår". Först tänkte jag att farsan måste ha hållt i kameran eftersom han inte var med men sen kom jag på att det är ju vi som är den nya lilla familjen. Farsan är också med såklart och kanske står han där bredvid brorsan och önskar att han hade fastnat på bild. Om han ser den här bilden så hoppas jag att han tänker "de klarar sig de där 4." Vi klarar oss farsan, iallafall tills vi möts igen. Just remember til your home again, you belong to us.



en riktig hittardag idag

Idag har varit en riktig hittardag. Allt det som ni ser på bilden har jag hittat idag, allt utom tjugan har varit spårlöst borta i över två dygn. Nu till det som kanske är det mest imponerande, det som gör mig till en världsabra hittare: Alla sakerna hittades på olika ställen! Det handlar mao inte om ngn lätthittning där allt låg på samma ställe,kortet i plånboken och nyckeln bredvid plånboken, nejnej lyssna på mig nu: ingen av sakerna låg tillsammans!! Helt klart en av mina bästa hittardagar någonsin.

Gomorron världen

Gomorron världen , nu glider vi igång den här dagen. Kallt ute, funderar på att bara gå med uffe på "rastgården" idag, det är inte misshandel va?



alla hjärtans dag!

ska gå och lägga mig nu efter mitt livs 28e alla hjärtans dag..eller blir det 27 eller 29? skitdesamma. Min dag har varit riktigt bra, jag har hängt med per och polare och uffe. Mycke bra.  Känslan i år är att folk har lyckats utveckla sitt redan väl utvecklade "demonstrera vår kärlek utåt istället för till varandra" i sann facebook-anda. En del av mig tänker: "det är alla hjärtans dag, var lite kärleksfull, låt folk demonstrera sin lycka och kärlek till sin partner inför ALLA facebookvänner som är mindre lyckliga och mindre kära" och idag är jag faktiskt redo att ge efter för den tanken.
Idag men bara idag kommer ni undan med att skriva långa kärleksförklaringar till varandra på fejjan så att ALLA andra ser, så om det är viktigt för er att alla andra ser så Kör på , i will not judge you! Det kanske ger lite mening trots allt och det är ju faktiskt fint att ha ngn som man känner så mkt för att man vill visa hela världen, jag kan köpa det. Ni har fortfarande 25 minuter på er sen får ni vänta till nästa år :-)
Efter den här texten har jag , som ni förstår , svårt att skriva ett fint ord om per utan att bli anklagad för bristande självinsikt och det vill jag inte riskera, kanske kan vara den värsta uppfattningen folk kan ha om en. Eller när jag tänker eftert, den nästvärsta. Den värsta är nog ändå att man inte är lyckligt kär. SÅ: Per tack för att du finns i mitt liv! Lyckligt kär men med bristande omdöme, det blir mkt bättre så.

ledig

nu är vi lediga från fotbollen i ett par dagar. Kan vara bland det tråkigaste. Känns som värsta waste of fotbollsklar kropp, som att man slösar en hel kropp på att gå och handla, kolla på soffa,  gå ut med hunden och andra saker som man hade kunnat göra även om man var skadad. Varje grej jag gör tänker jag "hade jag kunnat göra det här om jag hade skadat knät? och varje grej kan jag svara "japp" på, det är ingen bra känsla. Dricka kaffe, hade jag kunnat göra det om jag hade varit skadad? JAPP. Om det hade varit en idrottsgren hade det kallats Slöseri med hel kropp.
Så mitt uppdrag till mig själv idag blir att göra saker som jag inte hade klarat om jag var skadad, för att inte slösa bort fotbollskroppen helt liksom. Nu ner till valhalla för att se om det finns några möjligheter till att svara nej! på frågan "hade jag kunnat göra det här om jag var skadad?".

officiellt onepiecead

Hängde med brorsan till onepieceaffären idag och inhandlade en till mig själv. Förstår inte att det fanns en tid då jag var tveksam till att inhandla en sparkdräkt, vilket fantastiskt plagg! Tack Per som gav mig en i födelsedagspresent. Brorsan köpte en likadan fast större storlek så nu väntar vi bara in morsan och syrran också. Onepiecefamily. Brorsan köpte en vit i teddy/fleecematerial först men efter ett dygns sovande på saken bestämde han sig för att byta in till en lite svalare variant.

i kea

så var det dags. Efter två inställda gemensamma ikeabesök skulle per och jag åka ut för att tillsammans gå igenom denna helvetes butik. Förra besöket innebar jävulska interna strider och då blev det ändå inställt. Det började med att per föreslog en att vi skulle åka på tisdagen och jag svarade lite otydligt:  njaaa..... Sen kom måndagen före tisdagen och Per säger:
Ja, imorrn har vi bestämt att vi ska åka till ikea. Då kom jag på att jag hade min första träningsmatch för året just denna tisdag. På matchdag vill man inte gå på ikea, få saker snor så mkt energi som ikea. Jag svarar att det bestämde vi inte alls, jag svarade njaaaa och det är väl fan inte att bestämma. Per blev arg och jag blev arg och skrek att VET DU HUR MKT ENERGI DET TAR ATT ÅKA TILL IKEA? och per svarar att: Det kanske ger lite energi också att få möbler till sitt gemnsamma hem? Men för mig är ikea en energitjuv så jag styr bort det besöket.
När tjafset är utagerat på måndagkvällen så får jag ett sms av Linnea och Anna: "vi tänkte köra lite teknik imorrnförmiddag, innan matchen, vill du vara med?" Och min första tanke är : Yes, teknik!!! DET ger energi. och jag svarar YES, KUL med teknik!! Sen kommer jag på att det kanske kan vara svårt att förklara för per att träning ger energi och ikea snor energi så jag bestämmer mig för att mörka träningen och säger att jag tar ut uffe, går ner en sväng till valhalla och hälsar på anna och linnea som sov där över natten. Sen tränar jag och säger till de andra att ligga lågt med att berätta om min teknikträning och eftersom de är lojala mitt lilla lag så klarar alla det bra, alla utom vår materialare rolle för per kommer hem och säger "rolle frågade mig om vi hade varit på ikea idag, vad menade han med det?
Ja ni hajar, mkt tjafs och då kom vi inte ens iväg till ikea den gången.

lil bro

lillebror har kommit till stan och det har firats med snöblandat regn, lunch, 3 och en halv minuts ikeabesök, träning på gymmet, fika premiärtitta på projektorfilm och nu middag med ett skönt gäng. En bra dag rett å slett med sjukt mkt skratt. Tack.

för mkt drama senaste dagarna

det har varit alldeles för mkt drama i mitt liv de senaste dygnen, för mkt för att jag ska kunna hålla er uppdaterade. ojojoj tänker ni kanske. Mycket drama för ngn som har varit med om Mycke Drama senaste året, det måste verkligen vara dramatiskt. Tyvärr funkar jag inte så, för mig är mkt drama helt andra saker än vad det är för de flesta andra människor. Ni skulle nog t.o.m bli besvikna om ni fick reda på vad som har varit så upprivande så vi lämnar det där. Förresten, dramat fortsätter härhemma. Just i detta nu, när jag har stekt färdigt blodpuddingen inser jag att vi inte har ngn lingonsylt hemma. Fan, det händer för mkt i mitt liv just nu.

uppdatering

Det har varit ett jädra flängande på mig sista dagarna därav dålig uppdatering. I Torsdags åkte jag upp till sthlm för att tävla med farsan. Tyvärr ingen seger men vi i familjen ek är ju kända för att vara goda förlorare och applåderade vinnarna samtidigt som vi nickade och log uppriktiga "vi är glada för er skull-leenden". Eller det kanske vi inte gjorde men vi kastade iallafall ingen gaffel i huvet på den äckliga tanten som "wohoooade" när hennes man eller kompanjon eller vad det var vann istället för farsan och onkel Tom.
Alla på festen fick små namnskyltar. Efter 45 minuter läste jag på min bror rasums skylt...hahaha...det var iaf väldigt kul när vi var där:

senaste dagarna...

Förutom matchen igår så har de senaste dagarna sett ut ungefär såhär:
Jag har käkat rejäla frukostar. Självklart med hembakta frukostbröd, som vanligt...

Jag har sett en vacker himmel där jag hoppas att pappa är:
Jag har träffat en hurtig liten dam som hette Anna-Lisa. Hon skulle hem till sin väninna som hon inte hade sett på 51 år och som hon pluggade tillsammans med på idrottshögskolan. Anna-Lisa var en cool liten tant. Jag fick äran att köra henne till väninnan och fick betalt med ett riktigt skönt samtal.

Jag har fikat en massa, här kaffe med jane. Nej alltså det är inte jane som är den röda...Däremot är den röda en god juice melon/hallon/apelsin:




fylld av ngt tomt

Vaknade 04.06 imorse och nu sitter jag här i soffan uppe med tuppen som vi säger på erik dalbergsgatan. Vaknade för att att huvet å hjärtat är fyllt av så mkt och för att magen tydligen inte var fylld med något. Eller den var full igårkväll men den maten har troligtvis skickats ut i systemet till de muskler som behöver så vid 04.06 så var magen tom igen. Fullt hjärta och huvud och hungrig mage kännetecknar en vanlig "dag efter match" och det är det ju på flera sätt men ändå inte alls. Jag vet inte om jag på något sätt laddar upp alla de här symboliska värdena själv, troligtvis är det så,  hursom så gör det mig så jädra känslosam. Vet inte hur jag ska beskriva det men det är som att jag har vandrat hela den här vägen, gått mitt livs match det senaste halvåret och nu när jag är i mål så fylls hjärtat av glädje men också av en helmassa tankar på pappa och vägen hit. På ett fint sätt , fint men j-igt känslosamt. Hade så gärna velat ringa honom och berätta och varje gång jag kommer på att det inte går så kommer känslorna över mig.
Jag ringde pappa efter varje rehabpass och berättade hur det kändes och han svarade  alltid, vid varje framsteg:  "faaan va härligt!!" som om jag hade fått nobelpriset fast jag bara hade fått börja springa i mjukmatta. Han sa det så att jag kände hela vägen in att han tyckte att springa i mjukmatta var precis lika stort som ett nobelpris.
Mitt sista telefonsamtal med pappa var två dagar innan han dog. Jag satt i Göteborg på en match, jag hade åkt ner bara över kvällen för att köra ett rehabpass och för att se när vi spelade mot tyresö. Pappa ringde och sa att malmö låg under mot kristianstad. Jag berättade att vi ledde mot tyresö med 2-1. Pappa var så trött och  brorsan sa att han inte ens kunde prata sammanhängande så de förstod inte hur han kunde prata klart på telefonen. Tillochmed då var pappa entusiastisk. Försöker tänka mig hur entusiastisk och glad han hade varit om jag hade kunnat ringa honom nu. Han hade plockat upp det roliga så att det kändes 10 ggr så roligt.
Tur jag har en hel familj kvar som är nästan lika bra som farsan på att bekräfta och höja upp glädjen i livet.

RSS 2.0