gener

Pratade med en kompis om deras hund som har en väldigt snygg mops-kropp. Det låg ingen träning bakom, bara goda gener. Började fundera kring gener och insåg att de alltid är väldigt bra att ha. När jag hade min lite tjockare period så sa jag alltid "det är mina gener, tjock benstomme ligger i släkten". Det fungerade som utmärkt försvar iallfall fram tills dess att folk träffade morsan och hälsade på hennes minimala stomme. Medandra ord: Var tacksam för era gener för de kan alltid användas på något positivt sätt, om inte åt ena hållet så åt det andra.

alla kan ha en dröm

Läser intervjuer med olika fotbollsspelare och ser "näringskedjan" utifrån. Häckens Waris gjorde 5 mål i gårdagens match och han säger att hans dröm är att spela i spanien, med messi och ronaldo. Juniorspelaren som har blivit uppflyttade i A-laget säger att hans dröm är att att ta en startplats brevid denne Waris i Häckens starelva. I P19-laget går säkert ett helt gäng spelare omkring med drömmen om att få A-lagskontrakt och i P16- laget går det runt smågrabbar och önskar mer än något annat att de fick chansen att träna med U-truppen. När jag ser på det utifrån så känns det så fint. Alla kan ha drömmar. Alla strävar vi efter att nå himlen och även om våra himlar är olika höga,  utifrån vart vi befinner oss just nu så innebär vårt arbete mot drömmen samma typ av lyckostunder och samma typ av bakslag. Vår vardag påverkas mer av det faktum att vi vågar ha en dröm än hur den drömmen ser ut . Waris är lycklig idag, han känner att han har tagit ett kliv mot sin dröm. P19-spelaren som gjorde en kanonmatch inför ögonen på A-lagstränaren är lika lycklig han. Han befinner sig "längre ned" i kedjan om man ser på det utifån men skulle man mäta det i lycka så är han på exakt samma nivå som waris, messi och killen som fick chansen till A-lagskontrakt. Så till alla därute, inklusive mig själv, fortsätt sträva för det är det som ger er känslan av att ni lever. Oavsett vart ni befinner er på den yttre  "statuskedjan" så har ni samma möjligheter till lycka och känslan av framgång. Så fokusera inåt och följ rösten.

folkets bio

För en vecka sedan var jag på bio. Jag såg en dokumentärfilm som heter "för dig naken". Jag gick in i biosalongen med en uppfattning om huvudpersonerna, ja fördomar helt enkelt. Jag tänkte att "så kan man ju inte göra, det funkar ju inte" och sen när jag gick därifrån så studsade jag på små moln. Man kunde visst göra så, det funkade alldeles utmärkt för dem. Nu har jag tänkt på den här filmen i en vecka, jag har väldigt svårt att släppa den. När folk säger till mig att jag "måste" se en film så tänker jag alltid, jaja visst så jag förstår om ni tänker så när ni läser det som jag skriver. Jag känner mig sorgsen när jag tänker på att det finns människor som aldrig uppleva den här filmen, så bra är den. Jag vill bara packa in alla kompisar i en buss och köra in dem i biosalongen för att försäkra mig om att de faktiskt får möjlighet att se den här filmen, så bra är den. 10 ggr den senaste veckan har jag tänkt " men hallå, lugna dig lite nu, är den verkligen så bra?" och svaret på den frågan har jag inte. Jag vet iallafall att min upplevelse av den här filmen  är att det är den bästa filmen jag någonsin har sett. Problemet är att jag inte känner till en enda människa förutom jag själv som har sett den så jag vet inte om det bara är min upplevelse och att jag bara hade en väldigt fin "gå på bio dag". Så kära medmänniskor, gå och se den här filmen! Om inte annat för min skull, för att jag ska slippa gå runt med den här känslan av att jag har sett något helt fantastiskt som ingen annan har sett. Den visas på folkets bio.

nystartsmåndag

Farmor och farfar påpekade att det är dålig uppdatering av min blogg. Dålig uppdatering är ett understatement, den är ju helt död. Jag har inget internet hemma längre, därför detta break. Idag är det måndag och jag har bestämt mig för att det är "nystartsmåndag". Nystartsmåndag innebär att man kan börja om och starta upp med ALLT som man vill starta om med. Så, jag startar om med en hel del saker idag, rycker upp mig på flera olika håll , lite som man gör första dagen på det nya året. Bloggen får bli en del i denna nystart. Jag kan inte lova att jag håller , kanske lägger jag ned det redan imorrn men min ambition är att köra en nystart som håller i sig. Och skulle det skita sig så kan jag ju alltid lägga in en ny "nystartsmåndag" redan nästa vecka.

RSS 2.0