jaaaråååå

jarå, Vi sliter på härnere...snart jävlar vänder det! Återkommer med mer info då.

jag läser tidningar

Jag läser tidningar, 2 svinbra tidningar. Va kul det är med bra magasin. Offside och filter, vilken jädra kvalitet!

glad påsk

Perfekt väder för fotboll och vi har träningsledigt ikväll. Påskledigt. Bra för kroppen behöver vila men mindre bra för jag känner mig totalt understimulerad. För trött för att göra ngt produktivt och totalt uttråkad och understimulerad mentalt satte jag mig på en en stol i köket med kroppshållning "säck potatis" och tittade ut på det glada vädret. Hur tråkigt kan man ha utan att somna? så tråkigt hade jag iaf. Per som vet att jag brukar lysa upp av godis och fotboll kom på att jag kunde gå till godisafffären och köpa påskägg och tillvaron kändes för en kort stund lite skojigare. Traskade upp till godisbutiken och blev "dra-fötterna-i-backen-trött" på vägen dit. Släpar skorna i gruset hela vägen och låter bla bla bla bla blaaaaaa med munnen. Hjärnan är totalt nollställd och det enda jag klurar på är hur jag ska forma läpparna för att få fram "bla bla bla bla blaaaa-ljudet".  När jag kommer in i butiken och har plockat en jädra massa godis och ett ägg att lägga godiset i ser jag att de har champions league fotbollsbilder framme vid kassan. En liten gnista hopp tänds. Kan jag köpa mig ur det tråkiga? ett par paket är jag värd när det är påsk och allt. Köper tre paket, traskar hem något mer visslande och nynnande. Tänk om jag får messi. Eller Xavi. Vore så sjukt kul. Kommer hem, sätter mig vid köksbordet och öppnar första paketet : baraaaa tråkiga. Sliter upp de två andra paketen och inser att det är tråkighetens dag, inte en enda rolig fucking spelare. Glad påsk!

you win some..




and you lose some. Fotboll är precis som livet, upp och ner, upp och ner. Det gäller att uppskatta när det går ner för då vet man att det snart går upp. Om man har tålamod och sliter vidare dvs och är det något vi har så är det tålamod och ork att slita på. När man ser lite nyktert på det så känns det som om vi har väldigt goda förutsättningar för att göra något bra av det här. Lilla busterlaget. Lilla busterlaget på väg tillbaka.

Låt mig presentera.....

Min namne Lisa Dala och vår nya lagmedlem: PINNISCH, den vandrande guldpinnen!!

uttalande från KGFCs spelare: "Vi är otroligt stolta och glada över att kunna presentera pinnisch som den sista pusselbiten i årets trupp. Pinnisch kommer tillföra en jädra massa tur, glädje och han påminner oss om betydelsen av att ta ansvar. Vi hoppas att pinnisch kommer trivas hos oss och att han, precis som vi, är beredd att offra blod , svett och tårar! NU KÖÖÖÖR VI!!!!!!





min mobil krånglar



Första året i göteborg...3 spelare kvar från den här bilden inkl. mig:-)



min iphone dog ju och nu krånglar det lite med min tillfälliga lånetelefon så därför har jag inga bilder på vår nya stjärna. Jobbar på detta och lovar att återkomma så fort som möjligt med bild och info!

over and out// oak at the kansli

Glömde visa upp jakthunden

Varje jakt kräver jakthund som fixar grejer till en. Plockar in röntgentider och samlar in läkande tejp och sånt. Här är min, ni hittar henne på Ullevi idrottsrehab i Gårda:

Jag går in i jaktsäsong igen

foto Stig Strandberg
Den här lilla miniskadan på knät innebär att jag går in i jaktsäsong igen. Jag vet att jag är förbannat bra under jaktsäsongen och därför känns den inspirerande och skitkul. Den innebär slit, utmaningar och framförallt JAKT! Man gör en grej och får en konkret belöning. Den här jaktsäsongen är dessutom väldigt kort vilket gör den ännu bättre. Riktigt långa jaktsäsonger på ett halvår är påfrestande och slitsamma.
Under jaktsäsongen jagar man som bara faaan. Man börjar med att jaga "småvilt" , dvs jaga tid för röntgen, jaga information om den skadan man tror att man har fått, information om olika typer av rehab för den aktuella skadan och man jagar efter nya möjliga metoder som man kan testa för att bli optimalt läkt. Därefter börjar jakten hos sjukgymnasten. Man jagar tider på cykeln, man jagar vikter, man jagar mest av allt möjligheten att få lämna sjukgymnasten och gå tillbaka till planen. Att få vara med i en kvadde jagar man. Det finns inget annat i huvet, allt kretsar kring hur man snabbast möjligt kommer tillbaka till fotbollsplanen. Det är en skön och okomplicerad fas. Slutligen går man in i fasen då man jagar en plats i laget, att spela matcher och att vinna matcher. Man jagar motståndarna och det är det som vi kallar för den slutliga svinjakten. Jag har gått in i jaktsäsong.

en underbar dag

undra hur länge jag kommer kunna leva på den här näradödenupplevelsen. Idag gick det skitbra, regnet öste ner, jag satt på en motionscykel när de andra körde kvadde och trots detta känns livet som världens bästa. Bara att glida vidare...Sa jag att vi har köpt en ny lagkamrat? bara en sån sak, KÖPT en lagkamrat, vilken underbar dag! Jag berättar mer under de närmsta dagarna men jag kan säga så mkt som att den här lagkamraten kan bli guld värd.

den beste dagen i hele mitt liv!

När jag vaknade imorse var jag till 99% övertygad om att det här skulle bli en av de tyngsta dagarna i mitt liv. Nu sitter jag här med känslan av att ha upplevt den bästa dagen någonsin. Detta var den beeeste dagen i hele mitt liv! Tack Gud, tack pappa, tack savi, tack alla ni som fixade det här. Dessutom fick jag med mig 2 viktiga lärdomar:
nr.1 Även om man är 99 % säker på sin känsla och tror att man vet så behöver det inte stämma. Betyder att även om man ligger under med 3-0 och det är 10 minuter kvar så kan det faktiskt vara så att det just den här dagen inte är vanlig logik som gäller. Nr.2 Man ska vara förbannat tacksam om man får vara med och spela med en boll. Man går runt som något jädra psyko och är besviken för att man inte presterar som man tycker att man borde. Vad är det? Dessutom, Vart finns respekten mot de stackarna som är skadade? Nä, va f-n håller man på med egentligen. Prestation går upp och ner men så länge man får vara med och kan lira boll ska man vara fantastiskt tacksam, lycklig och välmående. Jag säger inte att man ska vara nöjd med att vara dålig,klart man ska kämpa för att bli bättre men låt inte de ambitionerna ta bort glädjen och tacksamheten över att få vara med för då blir du garanterat inte en bättre fotbollsspelare.
Tack livet!!!!

Värsta arrangemanget på gång just nu, MISSA INTE!!!!!

Bloggläsare, facebookvänner, vänner, familj, sambos, hundjävlar, lagkamrater och annat löst folk: vet ni att det precis just nu pågår ett grymt stort arrangemang där ni bor? Jag visste om det för ett tag sen, glömde bort det under ett par veckor men nu har de tydligen börjat marknadsföra sig igen med våraffischer och grejer. Eller om jag bara kom på det som ett led i min egna reflektion. Hursomhelst har jag blivit påmind om det de senaste dagarna och det är jag tacksam över, hade jag fortsatt ovetandes så hade jag missat hela skiten. Hajar ni? HELA SKITEN!! Eller kanske inte HELA skiten men några extra veckor helt i onödan. Arrangemanget kallas LIVET och det är fucking great. Om ni bara ska gå på ett enda arrangemang i år så välj Livet. Ditt eget that is. Its good shit.

ibland

Per småknubbig i vasalund. Det är straffet perra:-)
Ibland är jag så sjukt missnöjd med per. Just nu t.ex. Jag går ut och äter frukost, kommer hem och han har åkt iväg på jobb och så har han LÅST DÖRREN. Jag har ingen nyckel med mig, jag är mao utelåst. Pers lektion började 11 ute i Partille och jag skickade ett sms 11.10 "Jag har ingen nyckel!!!". Det är vad vi kallar ett MSMS = meningslöst SMS. Ett sms i ren frustration. Anledningen till varför vi har hamnat i den här situationen Igen är att vi har skaffat ett nyckelskåp. Jättefint nyckelskåp som ska skicka ut signaler till den som är kvar hemma, Hänger min nyckel i nyckelskåpet och jag är ute så låser inte per för då vet han att jag har glömt nyckeln. Bra. Men om jag glömmer nyckeln i en byxficka i en byxa som ligger i garderoben, glömmer att hänga upp den i nyckelskåpet, hur gör vi då? Då tror Per att jag har med mig nyckeln och låser dörren. Och det är där vi är nu. Förbaskat dumt system om ni frågar mig. Nu sitter jag och trycker kaffe på ett cafe för att slippa stå ute och frysa. Vilket fungerande nyckelsystem kräver att man spenderar pengar på ett café för att hålla värmen? Tydligen vårt.

grattis pappa, hopas du firar i himlen

I söndags åkte vi till landet för att sätta ner farsan urna. Jobbigt men ändå skönt att han ligger där nu, känns som att han är me. Älskar att vara med familjen för då känns pappa så nära, samtidigt är det med familjen som man saknar pappa som mest för då blir man hela tiden påmind om att han inte är med, iaf inte fysiskt.
Idag skulle pappa fyllt 60 år. Trodde den här dagen skulle kännas som alla andra, har intalat mig att jag saknar honom mest i vardagen men det blev en jobbig dag. Saknar honom så mycket, finns inga ord, knappt ens några tankar som räcker till.  Kanske ska vara så. Grattis pappa, hoppas du kollar ner på oss och ser att vi klarar oss ganska bra. Trots att vi har bott i lgh i 3 månader så har jag inte lyckats köpa en kaffebryggare, "because your worthless" hade du sagt om det och jag hade skrattat och kommit med ngn ursäkt. Jag har skadefri "Faaan va kul! hade du sagt. "Var beredd på att det kan gå lite upp och ner nu då" hade du sagt och jag hade svarat "men jaaaaa, jag veeet" och sen hade jag ändå blivit ledsen om det gick lite ner. Saknar dig pappa, det går fan inte att beskriva med ord hade du sagt.
En annan sak, har haft ont i tänderna ett tag, kollade upp dem idag och då visade det sig att en av tandjävlarna var död. Den dog av en fotboll. va fan är det? iofs den bästa döden. Tung i huvet efter pappa-gråt och tandläkarbesök avslutar jag eftermiddagen med att få jompas projektilinlägg i huvet. Och där passerade ännu en dag och kommer aldrig mer åter....

först milan och nu messi

Först Milan och nu messi. vi snackar fotboll. Glöm det där surret jag körde förra veckan, det om att man inte ska trycka hela godispåsen på en gång, att man inte ska idiot-titta fotboll. Fotboll är ju kul, hur kan det bli för mycket? Can not. Can not be to much. fotbollfotbollfotboooooll. Idag har jag varit med mamma på stan. Drog in henne i adidasaffären för att visa nya fotbollsskor som har kommit ut på marknaden, hon är gullig lilla morsan, kommenterar färger och bekräftar mig när jag säger "känn, känn, visst är de lätta??". Då säger morsan, jaaa, skitlätta, känns knappt som en sko. " och jag blir lycklig över att hon hajar hur lätta fotbollsskorna är nuförtiden. Sen säger jag: Sjuka färger nuförtiden va??" och morsan svarar "Ja verkligen! tar upp en sko och säger "den här färgen vet jag inte vad jag tycker om". Och jag vet att morsan är med mig och hajar vilka knäppa färger det är på dagens fotbollsskor. Nöjd. Att bli bekräftad i mitt tjat, det är sånt jag lever på.

sitter på tåget

sitter på tåget till sthlm. På samma tåg fast längre bak sitter min lagkamrat sempan the slut. Jag åker första klass och hon åker med de vanliga människorna i vagn 3. Ja, det är lite det som är skillnaden mellan oss riktigt riktigt bra spelare och de som inte håller samma klass. Lönerna ÄR orättvisa inom damfotbollen, vi stjärnspelare tjänar alldeles för mkt och de som är nästan lika bra har det fattigt. Jag skickade precis ett sms till sempan där jag skrev att jag kommer dit och  och hälsar på lite senare under resan. Hon svarade att jag jag var välkommen om jag tyckte att det var okej att beblanda mig med deras folkslag. Jag tänker såhär, det kan vara bra för mig att se hur de har det i vagn 3. Kanske får det mig att uppskatta det jag har,  få mig att förstå att alla inte lever ett lika bra liv. Det känns helt klart lite skrämmande att gå dit, hur ser det ut egentligen? Har de tillgång till toalett? Får de inte ens kaffe och frukt? skrämmande men som sagt, jag tror det kan vara lärorikt.

RSS 2.0