Arenan


Hemma igen

Hemma igen efter en fantastisk upplevelse i Kroatien. Så glad över att få vara en del av del av allt det här, tack till er allihopa!


Återhämtningsbyxor

Sitter med återhämtningsbyxorna på och väntar på lunch på hotellet. Återhämtningsbrallor är som en våtdräkt som trycker kring musklerna så att blodet cirkulerar. Typ som en förlängd stödstrumpa, fantastiskt bra! Inte för inte som man kallas ms placebo.


Champions league debut!

Seger 4-0 mot osijek och vi är förbannat nöjda och trötta! Team buster har gjort Europadebut!


Nu funkar

Nu funkar filmen me pappa för er som vill kolla. Men våga säga något då, den har ju legat uppe ett dygn utan att ni har kunnat se :-) bra morsan att du kommenterade så jag kunde fixa det. Hörs snart igen!


Bloggar från mobilen

Det här har jag gjort från min mobil, wifi på hotellet så det gäller att passa på om man har iphone utan sim-kort. Laddar ner appar och har mig, kul faktiskt, kul kul!


terapi me farsan

Gjorde en film med farsan på vägen från Budapest till Kroatien. 5 timmar i buss, på väg mot stora äventyr och jag kände att jag behövde få med honom på något sätt. Inget avancerat, samlade bara ihop några bilder och la till musik, blev en form av terapi och gav en känsla av pappa. Här är den lilla filmen:

Det är det här som är Champions League...

Ligger i soffan och tittar på Champions League och imorrn ska vi spela Champions League. Himla kul. Var och tränade på arenan idag, ruggigt fin. Osijeks herrlag lirar ju i högsta serien, 4a just nu i en liga där Dinamo Zagreb leder. Coolt. Fick badges idag för att ta oss in på arenan, kändes också ballt, såhär ser de ut:
Annars har vi mest rest idag. Rest och så fort någon har sagt något i stil med "hur långt är det kvar?" eller "å va hungrig jag är" har vi svarat varandra med "ja du förstår det är det här som är Champions League och nu gäller det att passa på att njuta". Sen har vi skrockat ett gubbigt hehehe...
Vi har ätit 3-rätters lunch i Budapest:
Innan vi fortsatte med buss mot Kroatien och staden Osijek:
Till slut kom vi äntligen fram och kunde träna på arenan innan solen gick ner.
Imorrn ere match! Hör av mig då med lite mer info och insidesurr:-)

Tidig tisdagmorgon

Gick upp 06.00 imorse för att hinna köra ett styrkepass innan bussen gick 07.50. Vandrade ner till Valhalla och halva stan sov. Det var fint. Förbi Heden och Ullevi och sen grusplanen ner mot Valhalla IP. Gav tanke till reflektion och jag tänkte lite på pappa och lite på att det hade varit roligt om han hade varit med nu. Hoppas han är det.

på väg till champions leeeeague!

Liveblogg från Champions Leagueresan! Som vi har väntat, i ett helt jädra år! Ingen vågar hoppas på att matchen blir av så vi njuter av att få resa tillsammans , bra inställning eftersom det blir en lång resa. Häng med team Buster till Kroatien, Nu kööör vi!!!

snopet

Det är inte utan att man känner sig lite snopen när man sitter härhemma med en oanvänd fuskpäls. Det är för varmt för fuskpäls nu, det hajar jag också och det är enligt planen men sen har jag tänkt steget längre. Vad kommer efter värme om man bor i Göteborg? Ja precis, regn, regn och ännu mera regn. Hoppas fuskarpälsen även fungerar bra som regnjacka. Teoretiskt borde den fungera i regn, iallafall om det är en kopia av ett djur som lever i norden. Hela den grejen med pälsar som inte tål regn är för övrigt ruggigt märklig. De tål inte regn när de hänger på en människa men när de sitter på ett djur så är de asregntåliga. yes. overandout.

Egg and milk me perre och norskan

Älskar dagen efter en seger. Man har all rätt att bara ta det lugnt och njuta av en trött kropp och tre poäng. Efter en morgonpromenad med uffe knatade vi upp till egg and milk för att trycka i oss kolhydrater i form av bagel, pannkakor och musli med yoghurt och bär. Ingvild beställde dessutom scrambled eggs till det. Sjukt optimistiskt och offensiv inställning till hur mycket man klarar att få i sig. Tyvärr är fotbollsmagen inte van att möta bagel, tjocka pannkakor, yoghurt och kaffe på tom mage så nu känns det som att det ligger en baby och sparkar härinne. Det gör inte så mkt faktiskt, de där pannkakorna var sjukt värda en endagars graviditet. Nu ska uffe ut och tränas i skogen sen blir det fotboll på TV, både män och kvinnor som spelar i eftermiddag, missa inte det!

bilder från matchen

Seger mot bajen med 6-0, satt väldigt fint. Gjorde mitt första mål, så himla kul! Trodde nog att mitt första mål skulle vara ett viktigare än ett 5-0 mål men vem vet, det kanske visar sig bli ett viktigt mål i slutändan av serien. Jag firade iallafall som att det var världens viktigaste mål.
nedersta bilden: foto Stig Strandberg.
övriga: Filip Loci

Idag kommer bajen på besök

Idag kommer bajen dam på besök. Det var mot Hammarby som Per drog av sitt korsband för några månader sedan. Då lirade Bajen herr 2-2 mot Qviding och fansen var svinförbannade efteråt. De väntade på Valhalla och ville prata med spelarna. Hammarbyspelarna tog sig tid och gick fram och pratade med klacken, jag tycker det var bra gjort för klacken var minst sagt uppretade. Blev ruskigt nyfiken på vad de pratade om och hur det lät. Förstår fansen men eftersom man spelar fotboll själv så vet man att vissa matcher inte blir som man har tänkt, prestationsångest, press och rädsla kan röra till j-igt mycket i en fotbollsspelares huvud. Krav på att alltid visa hjärta måste man dock kunna ställa. Hittade den här filmen på youtube och fick svar på vad de pratar om , spelarna och fansen efter en förlust.

När Jägarna 2 blev en tragikomisk upplevelse i 4D

Visste ni att det numera finns 4D filmer? Tydligen finns det barnfilmer där kidsen får med sig olika lukter in i salongen och sen luktar de på doftprylen enligt instruktion. Kul för dem såklart. Mindre kul att köra ofrivillig 4D upplevelse på Jägarna 2, det gjorde vi igår.
Kommer in i salongen, hittar våra platser och hamnar framför en "tjötig Göteborgare". Ååå, tänker jag, störig man, hoppas han slutar prata när filmen drar igång bara. Det gör han inte. Tvärtom pratar han på samtidigt som han dricker ur sin medhavda whiskeyflarra. Klunkklunk hör jag och Per från raden bakom. Samtidigt dricks det grogg i filmen. Hihi skrattar vi.  Sen klunkar han på där bakom och blir så full att man knappt kan höra vad han säger till kompisen som sitter bredvid. En hel flaska whisky gör han slut på och nu är det tungt sluddrande, osammanhängande meningar. Störigt eftersom han är som fullast när filmen är som mest spännande, sabbar liksom upplevelsen. Problemet med mig och Per är att vi är inte sånna som börjar tjafsa. Vi vill inte hålla på och krångla så vi sitter och småflinar åt varandra och väntar på att de andra i lokalen ska reagera så att det händer något. (ja precis, vi är sånna sopor som alltid svarar  "jättegott" även om kocken har tappat ett urinprov i käket)
Filmen blir mer och mer våldsam och på något sätt är det som att det triggar igång vår medpublik. Till slut får den fina herren som sitter bredvid whiskeybiomannen nog:
- Håll käften nu för fan , du sabbar hela filmen!!...följt av en tystnad och sen: PUCKO!!!
Fulla mannen börjar tjafsa emot och använder sitt fulaste ord: Fuckyou!
Nu händer det grejer för nu samlar hela salongen mod till sig.
-Det är ingen jävla krog du är på, dra åt helvete för fan!
- Jävla idiotjävel!!
- Hämta vakt, kan någon hämta vakt och ta ut den där jäveln!

Det slutar med att vakter kommer in och avvaktar sista 20 minuterna. När filmen är slut plockar de in den fulla mannen och de delar av publiken som är förbannade springer fram till biovärden och kräver pengarna tillbaka. De får reda på att de kan gå ut till kassan för att få sina pengar tillbaka. Ut till kassan går även den fulla mannens kompis i hopp om att få sin kompis tillbaka. Jag och Per går direkt hem , vi vill ju inte vara sånna som krånglar. Dessutom kändes det sorgligt. 45 årig man som drar i sig en hel flarra whisky på jägarna 2, kändes inte helt bra.

dancing in my pyjamas

Vad har hänt sen sist? not much. Just been dancing in my pyjamas. Hur gammal är André Muhrer? Ser ut som 12 bast men han är äldre än så va?

wordfeud

Jag har levt med familjen igen, 3 hela dygn. Wordfeud har gjort intrång inte bara i fotbollsfamiljen utan även i min vanliga familj. Jag som kör utan iphone blir lite utanför men kan inte låta bli att fascineras av vad spelet wordfeud gör med människor. Om vi börjar med morsan så har hon helt tappat det. Hon har spelat mot tre personer, syrran, brorsan och en random som heter "annorlundatjej". Om annorlundatjej vet morsan ingenting förutom att hon troligtvis har ett jobb på dagarna eftersom hon oftast spelar på kvällarna. Morsan beklagar sig över detta "Va fan är det med den här annorlundatjej egentligen? Varför spelar hon inte tillbaka?? säger morsan med otålig röst 7 och en halv minut efter det att hon har skickat iväg sitt ord. Vad är hon för person egentligen som inte svarar? Fan! Kanske en normal person som jobbar 13.30 en vardag och inte har möjlighet att skicka tillbaka ett ord till en ivrig, övertaggad och superintensiv wordfeudmotståndare som hon inte känner. Kan också vara så att annorlundatjej tog illa upp eftersom morsans senaste ord var "HORA".
När morsan spelar mot syrran är hon tydligen äcklig. Det är syrrans version. Trots att hon krossar lil sis säger hon wohooo när ett ord ger 72 poäng. Jag tror dock att en stor del av det intrycket ligger i att syrran förlorar och då uppfattar allt som morsan gör som äckligt.
När morsan spelar mot brorsan skriver hon kommentarer som: Jaaaaaaaa........ska du lägga eller? fast det bara har gått en halvtimme sen hon skickade iväg sitt ord.  Och så här håller de på familjen ek, wordfeudandes och kämpandes i ett prestigefyllt spel där jag inte deltar och därför alltid kan gå runt och tänka "hade jag haft wordfeud hade jag vunnit". Skön känsla. Bra känsla. Det hade varit fantastiskt roligt om jag hade varit "annorlundatjej" och spelat under cover men där är vi inte än.

Om jag tror att pappa är me?

Jag tror ju att farsan är med hela tiden. Kommer hem til morsans lägenhet, har fikat, sätter mig i soffan och BAM jordens dubbel regnbåge. Farsans sätt att säga grattis på födelsedagen. Senast jag såg en sån fet regnbåge var samma dag som farsan somnade in för drygt ett år sen. Jag tror han säger att han är med. Eller jag vet att det är det han säger.

Alla ska meee!

Alla ska me till stockholm: födelsedagsbarnet, uffe och korsbandsrehabaren, kul tycker vi!
Jag har fått massa Grattis idag på olika sätt. Det känns alltid konstigt att bli grattad utan att ha presterat därför har jag kört en ny pryl i år: jag tänker att jag har vunnit en viktig match varje gång någon säger eller skriver grattis och då känns det skitroligt. Jag svarar Tack! men i huvet fortsätter jag konversationen med ...ja det var en jädra kämpainsats, hela laget ska ha credd även om det var jag som gjorde alla 5 målen.


Nu ställde jag min tomma kaffemugg på pers bord fast den var inte tom för jag hade sparat en del i botten på muggen. Per trodde att den var tom eftersom jag lämpade över den på honom och vips:

Eftersom det är min födelsedag är jag på ett strålande humör och skrockar glatt hehehe när per spiller ut mitt sista kaffe. hohoho.. Alla ska meeee!!!!

Torrboll med laget

Idag skulle vi bryta av med innebandy istället för fotbollsträning, eller ja så hette det i kalendern. Kommer till valhalla och förstår att initiativtagaren Torbjörn är sjuk och att INNEbandyn aldrig var tänkt att genomföras inomhus utan på valhalla konstgräs. Så vi gick från innebandy till att spela med klubbor och tennisboll på konstgräset, reklamskyltar som mål och sen kan ni lägga till en rejäl storm och fotbollsskor. Om ni får för er att spela denna sport så har vi nu givit den ett eget namn "Torrboll" efter vår tränare. Det var faktiskt riktigt roligt so try it kids, try it! Det var mycket snack innan träningen, folk testade klubbor inne i omklädningsrummet, gick in och bytte skor från jogginpjuck till fotbollsskor för att få bättre fäste och det vart ett jädra hulabalo innan vi kom igång. Precis innan första matchen blåses igång så skjuter sempan in bollen under planket och den försvinner för att aldrig komma tillbaka. Då och där, efter upprepade försök att få ut bollen såg det ut att bli en enormt antiklimax Men så kommer ass coach crille plötsligt ner från kansliet med en ny tennisboll i handen och tada, kvällen var räddad!

inredningsblogg

Eftersom det här är en bred blogg (mode, mat, sport, djur, natur,hittar-tekniker m.m.) så kommer här en bild på två skåp som jag och Per har köpt för att få "omklädningsrumskänslan" hemma. Och för att vi tyckte att de var balla. Jag hade flyt, på ett av skåpen fanns min siffra påklistrad så nu känns mitt andra hem på erik dahlbergsgatan ännu mer som mitt första på Valhalla. Glädje gott folk, glädje!!

07.16 Piteå

Göteborgsregn från sidan och kraftiga vindar i Piteå men vad gör väl det när man vaknar med tre friska poäng? Riktigt skön seger igår, först matchen och sen i jeopardy som dala och sempan hade styrt upp. Riktigt avancerat med egna inspelade "dubbelchans-ljud", fantastiskt bra!!! Så mycket glädje med den här fotbollen och med det här laget, good days, good days....

Liveblogg: just nu i Piteå

här hittade jag ett par skor, eller är det en tjuv?



Eken- the finder of keys and other things.. tell your friends!
Jag kommer tillbaka från gymmet och har ett missat samtal från lilla walpie. Ringer upp och hon berättar att de har tappat bort sin nyckel till rummet. (de = Olivia och Anna "gräset"). Eftersom jag ofta tappar saker så har jag försökt vända det till ngt positivt genom att göra mig ett namn som den som är expert på att finna saker. Mycket roligare att få uppmärksamhet som "hittaren" än "tapparen", dessutom har jag varit tapparen i hela mitt liv så jag behöver en ny utmaning. Jag blir uppjagad över samtalet eftersom det ger mig en möjlighet att förstärka min identitet som "hittaren- hon som hittar saker". Förstår också att de är desperata eftersom de ringer och ber om mina tjänster och det gör uppdraget till en utmaning.
Knatar över till rum 225 och möts av en uppgiven valp på sängen. - "Vi har letat överallt". Okej....säger jag med detektivröst. (ni vet sån röst som är lite släpande, lite dröjande, typ oo-keej..) Jag börjar leta under soffan, classic men nothing. Går igenom de vanliga ställen och säger ett par gånger "har ni kollat alla fickor?" varpå valpen svarar Ja, alla fickor på de kläderna som vi har använt. Eftersom jag själv kan lägga nycklar på alla möjliga ställen så ställer jag även de frågor som jag brukar ställa till mig själv: "Har ni kollat i fickor på kläder som ni inte har använt? Sen kollar jag på fotbollsskorna som står på balkongen, många är de  gånger då jag har hittat mina nycklar i fotbollsskor men deras skor ligger upp och ner så där ligger nog inte nyckeln. Jag rör mig bort mot sängen, till lampan och DÄR , Under lampan ligger nyckeln!
-Här har ni er nyckel, glad att jag kunde stå till tjänst! Sen vandrar jag tillbaka till mitt rum med en belåten min, Lisa-hittaren! Tacka inte- just spread the word kids!
Nu har jag letat igenom hela vårt hotellrum efter min ipod som är spårlöst borta. Måste ligga i hyrbilen som vi åkte i igår, återkommer när jag hittar den.

hey hey heeeeeeeey liveblogg

hey hey hey här kommer en liveblogg från piteå. Bloggen tar ett helt nytt grepp och börjar liveblogga från stora händelser. Först en bild på mig just nu, kan ju säga såhär "inget gott som ite har ngt ont med sig". Min Toblerone stjärnvinst har redan givit en bitter eftersmak:
Choklad ger finnar. Men vad gör väl det när man är med människor som tycker om en som man är, ingenting.
Vi sitter nu i en bil på väg till pite havsbad. Jag hamnade i en bra bil, bra eftersom vi just nu leder racet mot Piteå havsbad. Med mig glider Valpen, norskan, Sempan the slut och Driver Dala. Valpen i centrum i baksätet, sempan och ingvild på varsin sida.

det går bra nu kompis

Det går bra nu kompis! Vart på Liseberg me några i laget och kommer hem med den stjärnvinst toblerone 2kiloooo, det går bra nu! Hur mycket jag satsade? nja, per och jag la väl 250 spänn på chokladhjulet men skit i det, det har man glömt när man vinner. Så nu testar jag min fuskpäls, käkar toblerone och glider runt med den stora tobleronekartongen i famnen. Letar efter bling-bling men jag har j inga sånna smycken hemma. Ska nog sätta på lite tung hiphopmusik. Vem skriver så i ett ord: Hiphopmusik? jag gör det. Imorrn åker vi till Piteå med laget för att spela fotboll. För ett år sedan satte vi in pappas dödsannons och jag sprang intervaller UTAN boll på valhalla. Kontraster. Allt är föränderligt därför njuter jag allt jag kan av att sitta här i soffan och trycka toblerone och bara känna att jag mår bra nu!
Jag ska försöka sluta jämföra vad jag gör nu med vad jag gjorde samma dag för ett år sedan men det är lockande när jag har bilder från alla tunga dagar och nu känner att allt blir bättre. Det påminner mig om att jag ska njuta.

jag har köpt en fuskpäls

Jag har köpt en fuskpälsjacka. Per tycker den är för mycket.  Jag tycker att det är just det som är det roliga med den, den är för mkt. Om man har den till finkläder så blir den lite lyxig och har man den till slitna kläder så blir det mer "knarkarstilen" som jag tycker är väldigt fin. Japp, så blev det här en modeblogg också.

Bilder från derbyt

Jag har surfat runt på massa bloggar och insett att min är beige. Jag ska börja lägga upp mer bilder, inte bara på fotboll utan på kläder och prylar som jag tycker är fina. fina saker helt enkelt. Igår vann vi mot Jitex i derby, det var fint. Här ett par bilder lånade från Per Montini.


att samla möten

Jag har upptäckt , eller förresten jag och jag, det är knappast jag som har upptäckt detta men jag har upptäckt det för mig själv: att man ska samla på trevliga möten. Möten och samtal, korta, långa, djupa, ytliga, sånna ska jag samla på. Som ett led i mitt samlande drog jag nu ikväll iväg till Alingsås för att få träffa människor inkl. Pia Sundhage. Insåg kl.18.53 att Pia skulle ha föredrag i ALingsås kl.19.00 så jag fick köra i racerfart för att hinna uppleva ngt av föreläsningen. Racerfart med lemarc och dean martin i cdspelarn. Det var ett fint litet möte med Pia och med lite annat blandat folk som jag kände igen från blandade sammanhang. Hörrni, Fan va kul det är med mänskliga möten!

tung dag men också fin dag

4e sep 2010
Igår ett år sen farsan gick bort , pappas årsdag. Match mot Djurgårn på stadion och innan matchen promenad i lill-jansskogen. Vi gick till exakt samma ställe som jag var på för ett år sedan och jag tog ett foto vid trädet där jag såg den största regnbåge jag har sett, bara timmar efter att pappa somnade in. Ska lägga upp träd-fotot på bloggen vid tillfälle , båda bilderna, 1) 4e juli 2010 , 2) 4e juli 2011. Det var en svintung förlust igår men jag är glad och tacksam över att jag kunde spela fotboll och över att jag mår så mkt bättre än jag gjorde då , 4e juli för ett år sedan. Glad över att jag kunde spendera gårdagen med familjen, fotbollsfamiljen och med mina bästa vänner som var på plats på stadion. Det var bra, livet går vidare. Ja livet tar många vändningar hörrni, fotbollen också.

Umeås lirare till Ryssland

Många är det som tycker till om att Umeås unga Sofia Jakobsson ska åka till Ryssland och spela fotboll fram till Juni 2012. Jag blir lite trött när jag lyssnar på alla dessa förståsigpåare och vill därför ge en spelares bild av Sofias val.
Folk grips nästan av panik och hojtar  "vad ska hon dit och göra? Hon har ju så bra standard på träning och match här i Sverige, hon är bara 19 år och hon har ingen aning om vad hon kommer till därborta. " Okej, så här tycker jag:
Till att börja med: Vi tror att vi är så j-a bra i Sverige, tänk om vår vinterträning faktiskt inte är världens bästa?
Man kan bli bäst i fotboll på en medelhavsö om man har rätt drivkraft och är redo att ta eget ansvar. S.J ska till ett ryskt lag som är med i champions league , ett lag som vi i Kopparbergs/Göteborg för övrigt spelade jämnt mot på vårt träningsläger i Turkiet i mars. Sofia Jakobsson ska inte åka iväg för att operera bort båda fötterna, hon ska spela fotboll i ett nytt land och mot internationellt motstånd, hon kommer möta en ny kultur och förmodligen växa en halv meter när det gäller att ta ansvar för sin egen träning och när det gäller att hitta vad hon behöver för att må bra när hon är långtbort ifrån allt det trygga. Kanske känner hon efter 1 månad att det inte var något för henne? kanske trivs hon inte alls men då har hon iaf testat och då vet hon att det inte är ngt för henne. Kanske gör hon som Lotta Schelin= succé och vinner Champions League med det franska laget som enligt förståsigpåarna var något hon flyttade till BARA för pengarna. Hursomhelst så tror jag att Sverige kommer ha nytta av en halveter längre Sofia Jakobsson under en lång framtid. Lycka Till och njut av äventyret!

RSS 2.0