När Jägarna 2 blev en tragikomisk upplevelse i 4D

Visste ni att det numera finns 4D filmer? Tydligen finns det barnfilmer där kidsen får med sig olika lukter in i salongen och sen luktar de på doftprylen enligt instruktion. Kul för dem såklart. Mindre kul att köra ofrivillig 4D upplevelse på Jägarna 2, det gjorde vi igår.
Kommer in i salongen, hittar våra platser och hamnar framför en "tjötig Göteborgare". Ååå, tänker jag, störig man, hoppas han slutar prata när filmen drar igång bara. Det gör han inte. Tvärtom pratar han på samtidigt som han dricker ur sin medhavda whiskeyflarra. Klunkklunk hör jag och Per från raden bakom. Samtidigt dricks det grogg i filmen. Hihi skrattar vi.  Sen klunkar han på där bakom och blir så full att man knappt kan höra vad han säger till kompisen som sitter bredvid. En hel flaska whisky gör han slut på och nu är det tungt sluddrande, osammanhängande meningar. Störigt eftersom han är som fullast när filmen är som mest spännande, sabbar liksom upplevelsen. Problemet med mig och Per är att vi är inte sånna som börjar tjafsa. Vi vill inte hålla på och krångla så vi sitter och småflinar åt varandra och väntar på att de andra i lokalen ska reagera så att det händer något. (ja precis, vi är sånna sopor som alltid svarar  "jättegott" även om kocken har tappat ett urinprov i käket)
Filmen blir mer och mer våldsam och på något sätt är det som att det triggar igång vår medpublik. Till slut får den fina herren som sitter bredvid whiskeybiomannen nog:
- Håll käften nu för fan , du sabbar hela filmen!!...följt av en tystnad och sen: PUCKO!!!
Fulla mannen börjar tjafsa emot och använder sitt fulaste ord: Fuckyou!
Nu händer det grejer för nu samlar hela salongen mod till sig.
-Det är ingen jävla krog du är på, dra åt helvete för fan!
- Jävla idiotjävel!!
- Hämta vakt, kan någon hämta vakt och ta ut den där jäveln!

Det slutar med att vakter kommer in och avvaktar sista 20 minuterna. När filmen är slut plockar de in den fulla mannen och de delar av publiken som är förbannade springer fram till biovärden och kräver pengarna tillbaka. De får reda på att de kan gå ut till kassan för att få sina pengar tillbaka. Ut till kassan går även den fulla mannens kompis i hopp om att få sin kompis tillbaka. Jag och Per går direkt hem , vi vill ju inte vara sånna som krånglar. Dessutom kändes det sorgligt. 45 årig man som drar i sig en hel flarra whisky på jägarna 2, kändes inte helt bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0